In de nieuw geopende winkel Dichtbij het Hart wordt 18 oktober een bijzondere les voor zorgprofessionals gegeven. (Foto: Esther Corion)
In de nieuw geopende winkel Dichtbij het Hart wordt 18 oktober een bijzondere les voor zorgprofessionals gegeven. (Foto: Esther Corion) (Foto: Esther Corion)

'Laatste verzorging na overlijden'-les voor zorgprofessionals

Rotterdam - In de trainingszaal van de nieuw geopende winkel Dichtbij het Hart wordt 18 oktober een bijzondere les voor zorgprofessionals gegeven: de laatste verzorging na overlijden. Trainer Esther Corion hoopt op zoveel mogelijk verschillende zzp-ers in de zorg, uit met name de wijk en de buurt voor deze zogenaamde 'klinische les'.

Het overlijden en de verzorging daarna is niet het meest makkelijke onderwerp om te bespreken. Maar mensen die werkzaam zijn in de (thuis)zorg krijgen hier wel mee te maken. De les sluit daarom naadloos aan op de dagelijkse praktijk. Er komen zaken aan bod als 'handelingen in de eerste uren na overlijden', 'fabels en feiten rondom laatste verzorging' en 'communicatie met nabestaanden en andere partijen'.
Over de leslocatie is zorgvuldig nagedacht: De winkel van Mike en Debora 't Hart is bij uitstek een goede plaats om zaken 'vanuit het hart' te kunnen bespreken. Het onderwerp heeft een bepaald respect bij het bespreken nodig. En natuurlijk hoort daar een goede kop koffie of thee bij, liefst met een 'hartversterkertje of lekkernij' en die zijn in deze delicatessenzaak zeker te vinden!

Docent Esther Corion verwacht een boeiende avond. "Ervaring leert dat laatste verzorging, afscheid en uitvaart onderwerpen zijn, waarover veel vragen zijn. Eerdere deelnemers gaven aan dat deze les een goede aanvulling is op de bestaande de kennis en kunde rond de zorg. Bovendien geven het verzorgen van een overledene en kennis rond rituelen en opbaren de verzorgende ook een mogelijkheid om een zorgperiode af te sluiten en om het overlijden een plek te geven. Verder geeft het presenteren van een aantal nieuwe regels, materialen en ontwikkelingen een kennisverdieping, waarmee het makkelijker is om antwoord te geven op vragen van nabestaanden, waarmee een verzorgende soms wordt geconfronteerd."

Deze les heeft een maximum deelnemers aantal van 40 personen en de ervaring leert, dat de plekken snel vol zitten. Opgeven kan via www.corioncare.nl/klinische-les-18-oktober. De kosten zijn 25 euro p.p. en daarvoor krijg je de les, een handout en deelnemerscertificaat. Verder is de les geaccrediteerd voor 2 PE punten bij het V&VN en zijn een goede kop koffie of thee en iets lekkers van Dichtbij het hart natuurlijk inbegrepen!
Corioncare is een bedrijf dat presentaties, lezingen en lessen verzorgt over overlijden, afscheid en uitvaart. Dit bedrijf is in februari gestart en wil het verschil maken in het geven van goede informatie voor zorgprofessionals, nabestaanden en andere groepen.

Meer berichten