Roland van der Meer staat al meer dan drie decennia achter de tap van Melief Bender. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Roland van der Meer staat al meer dan drie decennia achter de tap van Melief Bender. (Foto: Annemarie van der Ploeg) (Foto: )

Over drie jaar vindt Roland van der Meer het welletjes bij Melief Bender

Rotterdam - Roland van der Meer komt uit Rotterdam-Noord en werkt in de bediening bij Melief Bender op de Oude Binnenweg. Een oud stukje Rotterdam dat dagelijks door veel en veel verschillende mensen bezocht wordt. Van der Meer is al sinds 1986 in dienst bij het roemruchte café en daardoor voor veel Rotterdammers inmiddels ook een goede bekende geworden. De Havenloods nam even plaats aan de bar.

Door Annemarie van der Ploeg

"Ik kan niet echt één leuk voorval noemen. Dit werk is bijzonder. Elke dag kom je zo veel mensen tegen en dat gaat de hele dag door. Er komen stamklanten en toevallige passanten, dat is het leuke van dit werk. En dat blijft het ook na al die jaren. 's Ochtends moet ik wel even op gang komen, maar verder is het vooral heel leuk", legt Van der Meer uit.

Er is sinds 1986 wel wat veranderd in de horeca, zegt de geroutineerde barman van 'Melief'. "Vroeger kon je gewoon op drankjes van stamklanten teren. Tegenwoordig moet je er eten bij doen. Anders heb je geen bestaansrecht meer in de horeca. Je zit hier midden in de stad in het oudste café van Rotterdam. Ik denk dat als ik het over zou kunnen doen, dat ik weer hier zou gaan werken. Er komen gelukkig weer heel veel jonge mensen, ook nog wel stamgasten, maar minder dan vroeger. Er komen nu echt passanten en heel veel toeristen. Rotterdam is heel erg populair bij de toeristen, maar ik hoop dat het niet zo'n gekkenhuis wordt als in Amsterdam. Rotterdam moet Rotterdam blijven; heel gezellig!"

Op de vraag wat zijn favoriete plekje in Rotterdam is, antwoordt Van der Meer vastberaden: "Melief Bender natuurlijk. Ik zou nergens anders willen werken. Ik heb wel eens aanbiedingen gehad van mensen die wilden dat ik bij hen kwam werken. Maar dat heb ik niet gedaan, want ik heb het hier naar mijn zin. Ik wil nog drie jaar doorwerken en dan vind ik het welletjes in de horeca. Misschien wil ik dan nog 1 of 2 dagen ergens werken om af te bouwen. Maar je weet nooit hoe het gaat. Als je dadelijk niet meer hoeft te werken, dan moet je dat met beide handen aanpakken, vind ik."

Meer berichten