Hele buurt helpt mee aan schonere Zwart Janstraat

Rotterdam - Zaterdag 13 oktober om 10.00 uur vindt een grote opschoonactie plaats in Rotterdam-Noord door ondernemers, buurtbewoners en vrijwilligers. Gezamenlijk gaan zij de omgeving van de Zwart Janstraat opschonen.  


De Opschoonactie in Noord is onderdeel van de brede zwerfafvalaanpak 'flesjes in de bak – zo doen we dat'. De aanpak is in september van start gegaan in Meierijstad, Rotterdam-Noord, Heerenveen, Zaandam en wordt gecoördineerd door NederlandSchoon. Supermarkten, producenten, tankstations, horeca, groothandels en afvalbedrijven steken in samenwerking met scholen en (sport)verenigingen de handen uit de mouwen. Elke locatie kent een eigen, passende zwerfafvalaanpak. Getest wordt welke elementen van de aanpak een positief resultaat opleveren om de inzet eind dit jaar verder uit te kunnen rollen door heel Nederland. Voor meer informatie zie nederlandschoon.nl.

Start Opschoonactie: 10.00 uur. Opening door Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon) samen met de winkeliersvereniging. Einde Opschoonactie: 12.30 uur. Iedereen die Rotterdam-Noord een stukje schoner en mooier wil maken kan meedoen. Registreren gaat via supportervanschoon.nl.
De zwerfafvalaanpak bestaat uit tal van maatregelen. Zo komen er onder andere extra afvalbakken. Supermarkten en andere retailers houden de omgeving binnen een straal van 100 meter rondom hun vestiging schoon. Lokale campagnes met incentiveprogramma's, informatie en educatie ondersteunen de acties. En ook opschoonacties in de buurt ontbreken niet. Op schoonopdekaart.nl zijn alle opschoonactiviteiten de komende tijd te volgen.
 
 
 

Meer berichten