Dying Together van Lotte van den Berg. (Foto: Kris Dewitte)
Dying Together van Lotte van den Berg. (Foto: Kris Dewitte) (Foto: Kris Dewitte)

Hoe reageer je als je een ramp meemaakt?

Rotterdam - Het eerste deel van het tweeluik Dying Together/Orgy Alone van Lotte van den Berg gaat op vrijdag 12 oktober in première in de grote zaal van Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.

Wat gebeurt er in een vliegtuig vol mensen die elkaar niet kennen wanneer ze zich realiseren dat ze gaan neerstorten? Trekken ze zich terug in zichzelf of klampen ze zich juist aan elkaar vast? Hoe beweegt een groep concertgangers wanneer plots drie gewapende mannen in het wilde weg om zich heen beginnen te schieten? Of als we kijken naar de overvolle boten die kapseizen op de Middellandse Zee?

Dying Together is een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin drie recente rampen van binnenuit worden ervaren: de bootramp nabij het Italiaanse eiland Lampedusa op 3 oktober 2013, de neergestorte Airbus tijdens de Germanwings-vlucht 9525 op 24 maart 2015, en de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan van 13 november 2015. Toeschouwers spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Zij vormen samen met de performers één groep, die door kleine verschuivingen in onderlinge verhoudingen, steeds opnieuw vorm krijgt.

Try-out: donderdag 11 oktober, 20.15 uur, première: vrijdag 12 oktober, 20.15 uur, tweede voorstelling: 13 oktober, 20.15 uur.

Meer info op www.theaterrotterdam.nl.

Meer berichten