De helm waarmee de zangeres is afgebeeld, staat voor de zienswijzen die iedereen in zijn leven verkrijgt. (Foto: JAMKAT)
De helm waarmee de zangeres is afgebeeld, staat voor de zienswijzen die iedereen in zijn leven verkrijgt. (Foto: JAMKAT) (Foto: )

Sandra van Nieuwland is meer dan succes én meer dan falen

Rotterdam - Sandra van Nieuwland merkte zo'n tweeënhalf geleden dat er iets moet veranderen in haar leven. 'Ik was moe. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar je kijken. Wat vind ik echt leuk om te doen? Als je doet wat je wilt, leidt dat enthousiasme altijd tot iets nieuws.' Komende zondag treedt Van Nieuwland op in Theater Walhalla.

Zangeres Sandra van Nieuwland keert vanaf oktober terug naar de Nederlandse theaters met haar derde muzikale theatertour (tevens album) Human Alien'. 'Human Alien' breekt qua onderwerp met deze tijd waarin alles draait om storytelling. Van Nieuwland: 'Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet. Maar je bent meer dan je verleden en je omstandigheden. Je bent ook meer dan je succes en je falen.'

De helm waarmee de zangeres is afgebeeld, staat voor de zienswijzen die iedereen in zijn leven verkrijgt, betoogt Van Nieuwland. 'Een extra laag om je heen. Een rol. Maar als je altijd een oranje vizier draagt, weet je niet dat sneeuw wit is. Dan is het tijd om je blik te openen.'

Eén van de nummers die zij tijdens haar tournee ten gehore zal brengen is, haar nieuwste single, 'Hum of Multitudes'. "Dat betekent zoiets als het gezoem van de menigte. De sociale normen en waarden van de wereld waarin we leven. De verwachtingen van anderen, maar vooral ook van onszelf."

De muzikale voorstelling 'Human Alien' is op zondag 14 oktober om 15.00 uur te zien in Theater Walhalla in Rotterdam. Verwacht naast haar uitgebreide repertoire van prachtige nummers veel nieuwe songs en nieuwe sferen. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.sandravannieuwland.com en www.theaterpietmondriaan.nl.

Meer berichten