Foto:

Week van het Maken bij Kunstgebouw Tot Gouw

Rotterdam - Crafts Council Nederland organiseert van 20 tot en met 28 oktober de Week van het Maken, het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight. Naast maakdagen in musea zijn er maakactiviteiten in bibliotheken en in scholen.
Professionele ambachtslieden laten hun maakprocessen zien en werkplaatsen organiseren activiteiten. Kunstgebouw Tot Gouw, Gouwstraat 56c, verzorgt op zaterdag 27 en zondag 28 oktober een speciale open dag waar ieder tussen 12.00 en 18.00 uur een kijkje kan nemen bij diverse textielkunstenaars en beide dagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur gratis workshops 'wolvilten' en een 'kommetje 'kleien' kan volgen. Het volledige programma is te vinden op www.craftscouncil.nl.

Het doel van de Week van het Maken is samenwerken en de rijkdom van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed laten zien. Crafts Council Nederland is het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar het ambacht overgedragen en geactualiseerd wordt en waar kunst, mode, design, erfgoed en vakmanschap samenkomen.

Meer berichten