Foto:
Rotterdammer van de Week

Danilo (Holland's Next Top Model 2018): 'In Rotterdam voel ik me rustig en thuis'

Rotterdam - Danilo Juliet (22) deed mee aan Holland's Next Top Model 2018. Hij woont sinds twee jaar in het centrum van Rotterdam, werkt fulltime als kapper en heeft inmiddels zo'n elfduizend volgers op Instagram die zijn drukke dagelijkse leven op de voet volgen. Dat bij elkaar opgeteld maakt Danilo onze Rotterdammer van de Week!

Door Britte Kramer

Waarom besloot je om van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen?
"Ik wilde een nieuwe challenge. Curaçao was te makkelijk geworden. Ik woonde nog bij m'n moeder, had een dikke auto; het begon een beetje eentonig te worden. Ik dacht: weet je wat? We gaan fresh beginnen. In 2014 woonde ik even in Arnhem, maar daar voelde ik me eenzaam en ver van mijn eigen cultuur. In 2016 kwam ik naar Rotterdam. Mijn zus woont hier en mijn tweelingbroer zelfs op vijf minuten afstand. Amsterdam vind ik ook leuk, maar heel druk. In Rotterdam voel ik me rustig en thuis. Ook vind ik het leuk om de verschillende culturen te zien in de stad."

Waar in de stad ben jij vaak te vinden?
"Mijn leven is best wel simpel: thuis, werk, familie. Ik ga niet heel vaak uit - ga liever rustig in een restaurantje zitten of een drankje drinken. 's Avonds ben ik vaak op het Stadhuisplein; de Witte de With vind ik een beetje te veel 'kaasvolk'. Áls ik uitga, dan is dat sneller bij Club Vie dan ergens anders. Omdat ik zes dagen in de week bij Hair Salon New Image werk heb ik weinig tijd om uit eten te gaan. We bestellen vaak wat met z'n allen, en elke vrijdag kookt de moeder van de eigenaar iets lekkers Antilliaans voor ons."

Wat vind je minder leuk aan Rotterdam?
"Het tramsysteem. Ik kan drie trams nemen naar werk, maar ze vertrekken allemaal op dezelfde minuut, en dan moet je weer tien minuten wachten op de volgende ronde. En af en toe als je op straat loopt heb je dat mensen je raar blijven aankijken. Zo van 'Wij ownen deze buurt', die look. O, en die verbouwingen overal op straat. Je hoort altijd wat en ze beginnen vroeg in de ochtend al. Vervelend als je wilt uitslapen."

Hoe kwam Holland's Next Top Model op je pad?
"Ik heb mezelf ingeschreven. Drie keer. Allemaal voor deze editie en steeds met dezelfde foto's. Ik wilde zeker weten dat ze het zouden zien. Ik dacht: als het niet lukt heb ik het tenminste geprobeerd. Van de 3.000 aanmeldingen mochten er tachtig naar de casting. Voor mij betekende het niks als ik niet in de top 20 zou komen. Ik leg de lat heel hoog voor mezelf, wil mezelf altijd overtreffen."

Had je al ervaring met modellenwerk?
"Ja, ik ben discovered toen ik Curaçao vertegenwoordigde bij de Mister World-verkiezing. In die tijd was ik boos op de hele wereld en straalde ik negatieve energie uit, maar toen ik daaraan meedeed zocht ik hulp. Sindsdien ben ik liever aan de positieve kant. Ik voel me gelukkiger, vrij en sta open voor meer dingen. Als je aura zo zwaar voelt, wil niemand richting jou komen, maar als je open staat en vrolijk bent voelen mensen dat."

Kappersschaar

Als je wil zien wat Danilo allemaal met een kappersschaar kan, moet je even z'n Instagram (www.instagram.com/hntm_danilo/) checken. Daar vind je ook allerlei kunstzinnige tekenschetsen en uiteraard Danilo in (vrijwel) alle mogelijke poses en kleding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden