Maar liefst veertien zeilteams actief op de Kralingse Plas

Rotterdam - Maar liefst veertien zeilteams uit Nederland en België zijn zaterdag 13 oktober actief op de Kralingse Plas in Rotterdam. Zeilers met en zonder verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan.
  
Play Unified
Op 2 en 3 oktober is de #PlayUnified campagne gelanceerd door Special Olympics Nederland, waarbij 14 bijzondere sporters 14 topsporters met succes hebben uitgedaagd. Met als doel: meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking.
  
Special Olympics Unified Sailing Regatta 
Het Unified Sailing Regatta is een mooi voorbeeld van #PlayUnified. Sporters met en zonder verstandelijke beperking in een zeilboot die samen strijden voor de eerste plaats. Eén van de zeilers die op de Kralingse Plas meedoet is Joost Vial. Joost daagde tijdens de campagne topzeilster Marit Bouwmeester uit. En met succes! Binnenkort gaan zij met elkaar varen en met name van elkaar leren.
  
Programma
Het Unified Sailing Regatta wordt georganiseerd door Stichting Stras, Stichting Plons & de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas. Het programma voor 13 oktober ziet er als volgt uit:
  
•    10.00 Openingsceremonie
•    11.00 – 16.00 Wedstrijden
•    13.00 Lunchpauze
•    16.30 Medaille uitreikingen
•    17.00 Sluitingsceremonie

Meer informatie is te vinden op www.unifiedsailing.nl
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden