Flying Grass Carpet blijft op Schouwburgplein liggen!

Rotterdam - De kogel is door de kerk. Het 'Flying Grass Carpet' op het Schouwburgplein blijft in ieder geval nog een jaar liggen. Dinsdag was het groene laken onderwerp van gesprek in het college en was iedereen het er al snel over eens dat de meerwaarde van de ondergrond (met name qua uitstraling van het plein) dusdanig groot is dat er tot contractverlenging wordt overgegaan.


Een van de redenen voor wethouder Wijbenga (o.a. Buitenruimte) om het contract met de leverancier van de 'grasbedekking' met een jaar te verlengen is dat er tegenwoordig door meerdere en andere groepen dan voorheen gebruik wordt gemaakt van het Schouwburgplein. Vooral kinderen en gezinnen maken veel meer gebruik van het plein. Daarnaast past de mat op het plein in hartje Rotterdam ook bij de ambities om een meer groene uitstraling in de stad te realiseren.
Hoewel het door het stadhuis nog altijd als een experiment wordt gezien, is de groene bedekking een dermate groot succes en waren de reacties van de gebruikers dusdanig positief dat er al snel werd gekeken hoe het behouden kon blijven.
Samen met bewoners, ondernemers en de ontwerpers is de gemeente overeengekomen om het Flying Grass Carpet in ieder geval tot volgend najaar te laten liggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden