De Erasmusbrug is na 28 jaar toe aan een grote beurt. Foto: Gemeente Rotterdam
De Erasmusbrug is na 28 jaar toe aan een grote beurt. Foto: Gemeente Rotterdam

De Erasmusbrug gaat vanavond dicht voor auto’s en fietsers, en dat is komende weken elke avond zo

Algemeen 7.370 keer gelezen

Rotterdam - De Erasmusbrug gaat vanavond van 20.00 tot 06.00 uur dicht voor auto’s en fietsers. En dat is komende weken elke avond zo, tot en met 13 mei. De pyloon krijgt een nieuw lichtblauw verfje en daarvoor moet een veiligheidsdek op de brug gebouwd worden. Overdag is de brug gewoon open.

De werkzaamheden zijn in februari al begonnen met het verven van de onderkant van de brug, daarvan hebben we in de stad niet heel veel gemerkt. Maar zodra de marathonlopers over twee weken de brug over zijn, wordt dat anders. Dan is de bovenkant van de brug en de pyloon aan de beurt.

Voetgangers en fietsers

Van 15 april tot en met 13 mei is de Erasmusbrug van 20.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor auto’s en fietsers, voetgangers kunnen wel naar de overkant. In deze nachten wordt een veiligheidsdek op de brug opgebouwd. Dit dek is nodig om de pyloon veilig schoon te kunnen maken en te schilderen. Overdag is de brug gewoon toegankelijk.

In juli en augustus is de brug ook meerdere nachten afgesloten voor alle verkeer. De precieze data zijn nu nog niet bekend. Deze nachten zijn nodig om het veiligheidsdek weer af te breken na het schilderen.

Na 28 jaar toe aan opknapbeurt

De Erasmusbrug is na bijna 28 jaar toe aan een grote opknapbeurt. Die gaat tot het einde van dit jaar duren. De brug wordt dit jaar schoongemaakt en krijgt een nieuw verfje, in dezelfde lichtblauwe kleur als nu. De roestplekken worden gerepareerd, er komt een nieuwe slijtlaag op het fietspad en slechte plekken in het voetpad en de autoweg worden aangepakt. Ook worden meteen allerlei kleinere klusjes meegenomen. 

Via de speciale ‘ErasmusbrugApp’ kun je op de hoogte blijven over de voortgang, de werkzaamheden en de planning.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant