Foto: Rotterdam Centrum
Foto: Rotterdam Centrum

De laatste dagen van de ramadan gaan in, en dat wordt gevierd door heel het centrum

Algemeen 12.675 keer gelezen

Rotterdam - Met het Suikerfeest op 9 april in zicht, zijn de laatste dagen van de ramadan ingegaan. Om dit te vieren, organiseren stichting Rotterdam Centrum en House of Urban Arts dit weekend feestelijke optredens op verschillende locaties, zoals de Koopgoot, het Beursplein, de Lijnbaan, de Korte Lijnbaan, de Kruiskade en Central Plaza.

Pauline Buurma, directeur van Rotterdam Centrum: “Samen met de iftar die in de Koopgoot plaatsvond, zien we een feestelijke kans om deze bijzondere culturele traditie met iedereen te delen. Ook met winkelend publiek dat hier nog niet mee bekend is. Verbinding en gastvrijheid staan daarbij centraal.”

Optredens en lekkernijen

Bezoekers worden vrijdagavond vanaf 18.45 uur en zondag vanaf 12.30 uur getrakteerd op optredens van talentvolle Arabische artiesten. Het aanbod is divers - van feestelijke muziek en dans tot spoken word - maar alle optredens hebben een leerzame insteek. Ook worden er halal lekkernijen uitgedeeld. Die zijn verpakt, zodat je ze makkelijk kunt bewaren tot de iftar of het Suikerfeest.

Iftar in de Koopgoot

Eerder in de ramadanperiode werd er op initiatief van Munie&Co al een iftar georganiseerd voor alle medewerkers van de Koopgoot, met Jumbo als trotse lokale sponsor. Voor initiatiefnemer Omar van Munie&Co smaakt dit naar meer: “We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van zulke initiatieven te organiseren en de ervaring van ramadan in de retailsector te versterken. Daarbij ligt de nadruk op het bevorderen van het ‘communitygevoel’, verbinding en het creëren van een gastvrije omgeving voor alle klanten en medewerkers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant