Het Batavierhuis in Rotterdam is een unieke plek waar kunstenaars en muzikanten zich kunnen ontplooien. Foto: Het Batavierhuis’
Het Batavierhuis in Rotterdam is een unieke plek waar kunstenaars en muzikanten zich kunnen ontplooien. Foto: Het Batavierhuis’

Minifestival Batafest 2024 in Batavierhuis met optredens over huidige klimaatdreigingen

Algemeen 525 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 6 april en zondag 7 april staat het Batavierhuis in het teken van het tweedaagse minifestival Batafest. Het thema dit jaar gaat over de huidige klimaatdreigingen. De optredens tijdens Batafest weerspiegelen deze dreiging: extreem heet, extreem nat en extreem droog!

Hot&Wet was vroeger nog een ‘pikante’ aanduiding voor de pornobioscoop om de hoek: sex in de aanbieding! Nu dreigen deze termen de weersvoorspellingen voor de komende decennia te gaan beheersen. 

De makersplek voor kunstenaars uit Rotterdam opent een weekend lang haar deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er achter de muren van het monumentale pand schuilgaat. Dwaal door het Batavierhuis en ontdek installaties, voorstellingen, concerten, jamsessies, colleges, workshops, films, performances, en ontmoet de vele muzikanten en aan muziek verwante kunstenaars en professionals.

In het Batavierhuis werken sinds de opening in 2019 zo’n tachtig Batavieren, waaronder vele muzikanten en componisten, maar ook theatermakers, schrijvers, filmmakers, animatoren, performers, dansers, fotografen, producers en andere professionals die werkzaam zijn binnen de muziek. 

“Het publiek laten kennismaken met het werk van de Batavieren die binnen een grote verscheidenheid aan disciplines en genres in het Batavierhuis hun thuis vinden, is de kern van het festival”, aldus Katinka Zoethout, zakelijk leider van het Batavierhuis. “Een bijzondere gelegenheid om in ons mooie pand te komen ervaren wat er over de gehele breedte in het Batavierhuis gemaakt wordt én de makers te ontmoeten die naast hun optreden het publiek ontvangen en de drankjes inschenken bij de bar.”

Een ticket geeft je toegang om op zaterdag 6 april van 14.00 tot 01.00 ’s nachts en zondag 7 april van 10.00 tot 14.00 rond te dwalen in het huis. Na de opening op zaterdag om 14.00 uur start het programma met verschillende concerten en doorlopende optredens. Ervaar jazz, wereldmuziek, folk, techno, elektronische muziek, klassiek en pop en geniet ondertussen van heerlijke hapjes en een drankje. Passe-partout tickets zijn online te koop voor slechts € 5,-. Voor het volledige programma en tickets, zie https://www.batavierhuis.nl/batafest-2024/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant