Een eerder optreden in de Grote Kerk te Overschie. Foto: pr
Een eerder optreden in de Grote Kerk te Overschie. Foto: pr

Voorjaarsconcert van Kamerkoor Rotterdam over poëzie in de muziek in Grote Kerk te Overschie

Algemeen 493 keer gelezen

Rotterdam - Het voorjaarsconcert van Kamerkoor Rotterdam wordt op 20 april gegeven in de Grote Kerk te Overschie. Het programma van Engelstalige poëzie in de muziek, is samengesteld rondom de première van ‘Hope is the thing with feathers’, een gedicht van Emily Dickinson, speciaal voor het 50-jarig jubileum van Kamerkoor Rotterdam op muziek gezet door Hans Leenders. Vaak spelen de seizoenen een rol.

Het koor  zingt ook werken van onder meer Edward Elgar, Vic Nees en Gustav Holst. Het concert is deels a capella en wordt voor een deel begeleid door Caecilia Boschman op de piano. Dirigent is Hanneke Verbeek.

Het concert begint om 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Vrije toegang t/m 20 jaar. Het adres van de Grote Kerk Overschie is Overschiese Dorpsstraat 95.

Kamerkoor Rotterdam

Kamerkoor Rotterdam is opgericht in 1972. Begonnen als klein gelegenheidskoor, is het koor inmiddels uitgegroeid tot een amateurkoor dat de ambitie heeft om in het Rotterdamse culturele leven een gevarieerd repertoire ten gehore te brengen.
Dit strekt zich uit van de Renaissance tot hedendaagse muziek.

Het koor bestaat momenteel uit 26 leden. De zangers komen uit Rotterdam en omgeving. Tweemaal per jaar studeert het koor onder de inspirerende leiding van Hanneke Verbeek een nieuw programma in. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant