Dit jaar zijn de statiegeld-opbrengsten vooral bedoeld voor het onderhoud van het grote kunstwerk, Scheidende Wegen. Peter Buisman op de hoogwerker bij het kunstwerk. Foto: pr
Dit jaar zijn de statiegeld-opbrengsten vooral bedoeld voor het onderhoud van het grote kunstwerk, Scheidende Wegen. Peter Buisman op de hoogwerker bij het kunstwerk. Foto: pr

Statiegeldactie AH Hesseplaats voor Bewonersstichting De Witte Bollen ten behoeve van kunstwerk

Algemeen 589 keer gelezen

Rotterdam - Net als vorig jaar biedt Albert Heijn Hesseplaats haar klanten de mogelijkheid hun statiegeld te doneren voor de kunstwerken in de buitenruimte van Ommoord. Van 1 april tot en met 30 april gaan de gedoneerde statiegeldbonnen naar bewonersstichting De Witte Bollen.

Deze Stichting beheert de grote kunstwerken in Ommoord, met onderhoud door vrijwilligers, zoals onder meer De Kip, De Paraplu en de kunstwerken op de rotondes van de President Rooseveltweg. Dit jaar zijn de statiegeld-opbrengsten vooral bedoeld voor het onderhoud van het grote kunstwerk, Scheidende Wegen in het Albert Schweitzerplantsoen.

Deze is in maart helemaal opnieuw geschilderd. Een deel van de kosten is hiervoor bijeengebracht door financiële bijdragen van Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam en Gemeente Rotterdam Stadsbeheer.

Lees verder onder foto >

Promotie vanuit de actie Kern met Pit. Foto: pr

De Stichting hoopt nog, in januari 2025, een bedrag te verkrijgen vanuit de actie Kern met Pit. Daarnaast hebben veel bewoners van Ommoord hun bijdragen al rechtstreeks gestort. Er kan natuurlijk ook nog steeds rechtstreeks gedoneerd worden via het banknummer van Bewonersstichting De Witte Bollen, op rekeningnummer NL32 INGB 0006 0542 81, graag met vermelding van Scheidende Wegen.

Alle activiteiten van de Stichting zijn te volgen op https://www.facebook.com/dewittebollen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant