Een eerdere editie van Troepvis. Samen aan de slag voor een schone Rotte. Foto: pr
Een eerdere editie van Troepvis. Samen aan de slag voor een schone Rotte. Foto: pr

Met Troepvis Zaterdag kun je elke maand plastic vissen op de Rotte in Rotterdam Noord

Algemeen 668 keer gelezen

Rotterdam - Net als vorig jaar kun je elke eerste zaterdag van de maand van april tot en met oktober troepvissen op de Rotte. Op deze Troepvis Zaterdagen gaan de deelnemers weer met zijn allen aan de slag om de Rotte en omgeving plastic- en zwerfafvalvrij te krijgen. Iedereen die mee wil doen kan tussen 11.00 – 13.00 uur bij de steiger bij het Noordplein in het Oude Noorden opstappen op een kayak of sloep en krijgt een afvalgrijper mee. 

Op zaterdag 6 april is ook de start van het vaarseizoen dus mis het niet en stap in een boot. Met Troepvis Zaterdag komen alle mensen bij elkaar die zich willen inzetten voor een plasticvrij Rotte. Iedereen die een steentje bijdraagt in welke vorm dan ook is een ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’. Je kunt plastic vissen vanaf boten van Plastic Whale, die zijn gemaakt van opgeviste plastic doppen. De KleanupKlup is ook aanwezig met de eigen KleanupBoat en de KleanUpKayaks. 

Alle Troepvis Zaterdagen zijn op: 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 31 augustus (i.p.v. 7 september vanwege de Wereldhavendagen) en de laatste is op zaterdag 5 oktober Geïnteresseerden kunnen tussen 11.00 – 13.00 uur het water op bij de steiger aan het Noordplein in Rotterdam Noord. Om voldoende grijpers, zakken en kano’s te hebben kunnen deelnemers zich aanmelden via de website www.derotteplasticvrij.nlDeelname is gratis.

Verblijf je vaker op de plezierrivier De Rotte als watersporter, of als recreant? Heb je zelf een bootje, sup of kajak, of heb je zin in een wandelingetje langs de kade? Of ben je al De Rotte Plasticvrij Ambassadeur? Doe dan gezellig mee aan de troepviszaterdagen. Dat kan ook op andere plekken langs de Rotte. 

Dit project is een initiatief van Stichting Plezierrivier de Rotte en Plastic Whale Rotterdam en is onderdeel van het programma Plasticvrije Rotte van gemeente Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant