Zo moet Sawa eruit komen te zien. Foto: woneninsawa.nl
Zo moet Sawa eruit komen te zien. Foto: woneninsawa.nl

De eerste plank voor Sawa, een woontoren die volledig van hout wordt gemaakt

Algemeen 4.796 keer gelezen

Rotterdam - Het nieuwe gebouw Sawa wordt ongetwijfeld een nieuwe Rotterdamse bezienswaardigheid. Het gebouw op de Lloydpier wordt het eerste hoge woongebouw in Rotterdam dat vrijwel volledig van hout is gemaakt. Maandag gaat de eerste plank erin.

Op maandag 4 maart plaatst wethouder Chantal Zeegers samen met de directies van NICE Developers en ERA Contour het eerste houten element van het project Sawa.

In dit iconische gebouw dat voor het grootste gedeelte uit hout zal bestaan, komen 109 woningen, waarvan de helft in het betaalbare segment. Sawa is niet alleen architectonisch bijzonder, maar wordt ook nog eens duurzaam en circulair gebouwd.

Sawa wordt ‘een plek voor stedelingen’, meldt de website. Maar niet alléén voor mensen, ook voor planten, vogels en insecten die hun eigen groene gevels en terrassen met plantenbakken krijgen. Er wordt ingezet op een deeleconomie, met een gezamenlijke moestuin, deelvervoer en een ‘praathuis’.

Het hele gebouw is van hout, de meest duurzame vorm van bouwen. Hout stoot geen CO2 uit zoals beton maar slaat het juist op. Het gebruikte hout is afkomstig van duurzaam bosbeheer. Voor elke gekapte boom voor SAWA worden er drie bomen terug geplant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant