Lahav Shani & Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto: Guido Pijper
Lahav Shani & Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto: Guido Pijper

Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat na 36 jaar weer naar Carnegie Hall tijdens VS-tournee

Algemeen 608 keer gelezen

Rotterdam - Ruim een halve eeuw geleden reisde het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor het eerst naar de Verenigde Staten. Het was 1970 en het orkest was nog niet eerder buiten Europa geweest. Geïnspireerd door de woorden van Sinatra – ‘If I can make it there, I’ll make it anywhere’ – begon het Rotterdams Philharmonisch de tournee met een concert in Carnegie Hall. Na het succes in die legendarische zaal volgde de rest van de wereld.

De allereerste trip naar de Verenigde Staten in 1970 betekende de internationale doorbraak van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op 4 oktober 1987 was het voorlopig de laatste keer dat het orkest in Carnegie Hall optrad. Nu, na ruim 36 jaar keert het orkest eindelijk weer terug naar de legendarische Carnegie Hall.

Dit voorjaar trekt het Rotterdams Philharmonisch Orkest namelijk opnieuw door de Verenigde Staten, samen met chef-dirigent Lahav Shani en pianist Daniil Trifonov. De tournee brengt het orkest naar Washington, Miami en Sarasota, én na ruim 36 jaar wederom naar Carnegie Hall.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant