Vrachtwagens rijden het zand van de Roseknoop naar de Rijnhaven. 
Foto: Walter Herfst
Vrachtwagens rijden het zand van de Roseknoop naar de Rijnhaven. Foto: Walter Herfst

Het zand op de Roseknoop verhuist naar het strand in de Rijnhaven

Algemeen 1.238 keer gelezen

Rotterdam - Het zand op de Roseknoop verhuist naar het strand in de Rijnhaven. Vrachtwagens rijden af en aan om het zand van de bouwplaats op het kruispunt naar het nieuwe stuk land in de voormalig binnenhaven te brengen.

Het zand lag afgelopen tijd tussen de Laan op Zuid en de Beijerlandselaan om de grond eronder te helpen inklinken. Dit deel grond was nog niet stevig genoeg om op te bouwen. De berg zand drukte de aarde de grond in om te versterken. Dat proces duurde een paar maanden. Met metingen werd bijgehouden hoe het inklinken gaat. Deze week was het doel bereikt en kon het zand weggehaald worden.

Lees verder onder de foto.


Het nieuwe strand in de Rijnhaven wordt steeds indrukwekkender. Foto: Walter Herfst

Inmiddels rijden vrachtwagens vol zand van de Roseknoop naar de Rijnhaven. Daar ligt al meer dan een miljoen kubieke meter zand waar vroeger water was. Maar er is nog veel meer nodig. Uiteindelijk komt er in de Rijnhaven een Kuip vol zand te liggen waarop een park en strand zullen verrijzen. 

Rond oude binnenhaven op Zuid komen 3.000 woningen, die allemaal grenzen aan het nieuw aan te leggen park met strand. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en dure koopwoningen. Naast het ‘landpark’ worden aan de kades aan beide kanten van de Rijnhaven drijvende parken aangelegd. Door steigers en loopbruggen kun je straks van park naar park lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant