Rotterdams graffiti-talent tovert Koopgoot om tot Art Goot

Rotterdam - Sinds vanmorgen (vrijdag 14 september) zijn Rotterdamse graffiti-talenten aan het werk in De Koopgoot. Vanaf 09.00 uur is te zien hoe 16 uiteenlopende kunstenaars hun kunstwerken maken op speciaal geplaatste doeken. Nooit eerder heeft zo'n grote groep kunstenaars gezamenlijk en op een legale manier street art gemaakt in een winkelgebied midden in een stadscentrum. Het maakproces is van begin tot eind te volgen en laat de unieke stijl van iedere kunstenaar zien. Op zaterdag 15 en zondag 16 september blijven de kunstwerken te zien in de Koopgoot.


De #ArtGoot is het officiële warm-up event voor POW! WOW! Festival voor Street Art, dat in Rotterdam zijn eerste Europese editie heeft. In De Koopgoot kun je zelf kijken hoe Rotterdamse kunstenaars die alom geprezen worden in het buitenland, te werk gaan. Maar liefst 16 artiesten doen mee aan deze bijzondere vorm van live painting. De speciale wanden die in de Koopgoot zijn geplaatst, creëren niet alleen een podium voor talentvolle kunstenaars in eigen stad maar het werk dat wordt gemaakt laat de Rotterdammer kennismaken met deze uitzonderlijke kunstvorm.
Er heersen veel vooroordelen over graffiti en street art, door velen wordt het zelfs als vandalisme gezien. Met dit project wil de organisatie de voorbijgangers en bezoekers van De Koopgoot een reëel beeld geven van deze originele uitingsvorm en de wijze waarop het tot stand komt.  

De ArtGoot is georganiseerd in samenwerking met Rewriters en wordt mede mogelijk gemaakt door De Koopgoot en Rotterdam Festivals.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden