Foto:

Groot eerbetoon Co Westerik van Museum Boijmans Van Beuningen

Rotterdam - Museum Boijmans Van Beuningen betreurt het overlijden van kunstenaar Co Westerik (1924 – 2018). De kunstenaar overleed afgelopen maandag, 10 september op 94 jarige leeftijd in Rotterdam. Als eerbetoon wordt een werk uit Westeriks eigen collectie getoond waaraan hij in de laatste weken van zijn leven de laatste hand legde. In het voorjaar van 2019 is een allesomvattende tentoonstelling van Westeriks werk te zien in het museum.

Het werk 'Halfgesloten ooglid' van Co Westerik wordt begin komende week opgehangen in Museum Boijmans Van Beuningen in de zaal waar ook zes van zijn andere werken hangen. De selectie maak deel uit van de vaste collectie opstelling. Westerik maakte het 60-75 centimeter grote schilderijtje af in de laatste weken van zijn leven in zijn huis in Frankrijk. Het werk toont een bijna gesloten ooglid dat van binnenuit is te zien. Als hommage aan zijn leven heeft de familie het stuk uitgeleend aan het museum. Van 9 februari tot en met 26 mei 2019 staat ook een tentoonstelling gepland rondom zijn dagboeken'.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft vaker aandacht besteed aan het werk van Co Westerik, onder meer met presentaties in 1999 en 2004 voor zijn 75e respectievelijk 80e verjaardag. Ter gelegenheid van het negentigste levensjaar van de schilder organiseerde het museum in 2014 een beknopt retrospectief. Gastconservator Carel Blotkamp richtte eerder dit jaar in een van de wisselzalen (periode 1945-1960 de collectieopstelling in met werken van Co Westerik.

Op woensdag 19 september is van 12.30 tot 13.00 uur het programma 'Pak een stoeltje' waarin het werk Meisje met haar in het water van Co Westerik wordt besproken.

Meer berichten