Foto: Annemiek Schout
Foto: Annemiek Schout (Foto: Annemiek Schout, Annemiek Schout Photography)

Tientallen performances tussen de werken van Rubens in Boijmans

Rotterdam - Afgelopen weekend is 'Pure Rubens' in Museum Boijmans Van Beuningen geopend met performances van dansers en spoken word artiesten tussen de eeuwenoude werken. Zolang de bijzondere tentoonstelling in Rotterdam te zien is, zullen er veel vaker optredens te zien zijn tussen de schilderijen!

De met vijf sterren gerecenseerde tentoonstelling geeft een overzicht van de mooiste olieverfschetsen van 'de God van de schilders' Peter Paul Rubens; een meester in het vertellen van verhalen, die zijn publiek op verschillende niveaus wist te beroeren. Boijmans vertaalt zijn verhalen en emoties naar de 21e eeuw met het cross-overprogramma 'Rubens X' met o.a. Sedrig Verwoert, M., Tim Wes, Marlou Fernanda en Shay Latukolan.

Met het cross-over programma 'Rubens X' verbindt Boijmans creatieven aan werken van Rubens, en vraagt hen om deze werken te herinterpreteren met een hedendaagse blik of erop voort te borduren in een andere discipline. Zo worden eeuwenoude verhalen naar de 21ste eeuw en de belevingswereld van de makers en het publiek gebracht. De olieverfschetsen fungeerden destijds als conversation pieces, en zullen dat nu weer doen.

Artiesten zoals danser Connor Schumacher, spoken word artiest M., stadsdichter Derek Otte, Scapino Ballet en anderen uit de dans-, muziek- en theaterwereld voeren tientallen eigenzinnige performances op. In de weekenden en vakanties zijn deze tussen 12.00 tot 15.00 uur te zien tussen de werken. Het tentoonstellingsontwerp is speciaal voor het cross-overprogramma wijds opgezet. Via de sociale media kanalen van het museum blijf je op de hoogte van de nieuwste optredens. Het eerstvolgende optreden vindt plaats op zaterdag 15 september.

Kijk hier voor meer informatie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden