De schoonste kraan van Nederland ligt in Rotterdam

Rotterdam - BSR Van Uden Stevedoring te Rotterdam heeft één van haar drijvende overslagkranen voorzien van een uitlaatgas reductie systeem om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor is de  belasting op de omgeving van het bedrijf sterk verminderd.

De uitstoot  van de dieselmotoren aan boord van de drijvende kranen is BSR van Uden al jaren een doorn in het oog. Echter zijn ze een belangrijk onderdeel voor de flexibiliteit van het bedrijf. De drijvende kranen worden ingezet op plekken of in situaties  waar de inzet van de elektrisch aangedreven walkranen niet mogelijk is. Om de emissie van de drijvende kranen te beperken heeft BSR van Uden samen met de Rotterdamse emissie specialist Emficon een uitlaatsysteem ontwikkeld die de uitstoot van de schadelijke stoffen met ruim 80 procent reduceert.
Het effect van het systeem is voor iedereen zichtbaar, de zwarte rook is zo goed als verdwenen en de dieselgeur is niet meer waarneembaar.

Het personeel van BSR van Uden en de bewoners in de omgeving zijn blij met de toegepaste techniek. "Je kan  zien dat het werkt, er komt geen zwarte rook meer uit de pijp", aldus een medewerker.

BSR Van Uden Stevedoring verzorgt de opslag en overslag van stukgoederen, bulklading en breakbulk, voor rederijen, cargadoors, expediteurs en ladingeigenaren in de Rotterdamse haven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden