De Rotterdamse kunstenaars en fotografen Annette Behrens en Carina Hesper werken aan fotoproject Toffe Peren.
De Rotterdamse kunstenaars en fotografen Annette Behrens en Carina Hesper werken aan fotoproject Toffe Peren. (Foto: )

Annette Behrens en Carina Hesper komen op voor de kromme komkommer

Rotterdam - De Rotterdamse kunstenaars en fotografen Annette Behrens en Carina Hesper maken een memory spel met foto's van groente en fruit met afwijkende vormen. Met deze 'Toffe Peren' willen ze mensen ervan bewust maken dat er niks mis is met afwijkende gevormde groente en fruit. Om dit memory spel in oplage van 1.000 te kunnen maken, hebben ze 12,500 euro nodig, en daarom doen ze een crowdfundingcampagne.

Op dit moment zijn Annette en Carina druk bezig met de fotografie van groente en fruit. Met de foto's gaan ze een memory-spel maken met groenten en fruit met afwijkende vormen. Op deze manier worden zowel kinderen als ook volwassenen spelenderwijs eraan herinnerd dat groenten en fruit in de meest bijzondere, prachtige en gekke vormen kunnen groeien.

Elk memory spel bestaat uit twintig sets kaarten. Een set bestaat uit dezelfde soort (bv. aubergine) maar wel uit twee verschillende beelden met dezelfde achtergrond kleur.
Annette en Carina: 'Iedereen die weleens in de tuin heeft gewerkt, weet het: de meeste groenten of fruit groeien heel anders dan diegene die wij in de supermarkt kunnen kopen. In het verleden hebben bepaalde wetten ervoor gezorgd dat groenten en fruit steeds strenger werden beoordeeld op uiterlijke kenmerken. Zo mag een kiwi bijvoorbeeld geen aaneengegroeide vruchten hebben en zal je een hartjes-kiwi dus nooit kunnen kopen in de supermarkt.'
'We zijn aan gewend geraakt dat groenten en fruit eruitzien zoals we ze in de supermarkt zien liggen: zonder plekjes of beschadiging en allemaal gelijk van maat, vorm en kleur. De kromme soortgenoten van bijvoorbeeld de rechte komkommer, liggen er niet of nauwelijks.'

Het spel gaat in de winkel 15 euro kosten. De eerste vijftig crowdfunders krijgen er gratis een set postkaarten bij. Wil je Annette en Carina steunen? Op www.toffe-peren.nl kun je vinden hoe dat moet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden