Baroeg Open Air, komende zaterdag weer, is één van de tien kandidaten om beste festival te worden. Foto: Caro Linares
Baroeg Open Air, komende zaterdag weer, is één van de tien kandidaten om beste festival te worden. Foto: Caro Linares

Dit zijn de 10 beste festivals van Rotterdam!

Rotterdam - De 'Beste Rotterdamse Festival Allertijden'-verkiezing van Rotterdam Festivals nadert zijn climax. Er is een top 10 bekend. Wie er wint, weten we zondag. Dit zijn de tien populairste Rotterdamse festivals: Baroeg Open Air, Blijdorp Festival, Crazy Sexy Cool, Culinesse, Dance Parade, De Geheime Tuin, International Film Festival, Reggae Rotterdam, Wereldhavendagen en Zomercarnaval. 

In het kader van 25 jaar Rotterdam Festivals riep de jubilerende organisatie deze zomer samen met Museum Rotterdam een verkiezing in het leven. Festivalliefhebbers konden tot en met afgelopen zondag een stem uitbrengen op hun persoonlijke favoriet. Inmiddels zijn de in totaal 5.404 stemmen geteld. Daarmee is de top 10 meest populaire publieks-festivals bekend. De uiteindelijke winnaar wordt aanstaande zondag bekend.

Rotterdam is festivalstad bij uitstek. Met meer dan 200 festivals per jaar is de Maasstad het podium voor film-, food-, kunst-, theater-, cultuur-, kids-, muziek- en dansfestivals. "De ruime keuze voor festivals leidde de afgelopen weken nogal eens tot keuzestress onder de vele duizenden stemmers. Uiteindelijk is er een duidelijke TOP 10 uitgerold die de verschillende disciplines mooi vertegenwoordigen", aldus de organisatie.

Het festival met de meeste publieksstemmen ontvangt op zondag 16 september de festival award uit handen van Johan Moerman, directeur en oprichter van Rotterdam Festivals. Het populairste festival dat hedendaags nog altijd actief is wordt daarnaast door Museum Rotterdam niet alleen bestempeld als Echt Rotterdams Erfgoed, het wordt ook opgenomen in de actieve collectie van het museum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden