Samen breien voor betrokkenheid op buurtfeestje Zevenkamp
Samen breien voor betrokkenheid op buurtfeestje Zevenkamp (Foto: Stockvector)

Buren breien sjaal van 450 meter en pakken er hun huis mee in

Rotterdam - Buren in Zevenkamp gaan op 23 september vanaf 12.00 uur een sjaal van 450 meter breien in ‘August’ aan het August Vermeijlenpad 8. Als de sjaal klaar is pakken zij de gevels van hun huizen ermee in. Ze doen dit om hun samenzijn te vieren en zo in de winter warm en betrokken te blijven bij elkaar. Iedereen die wol wil schenken of mee wil breien is welkom.

Het breien is onderdeel van een buurtfeestje dat van 12.00 tot 20.00 uur duurt. Vereniging Centraal Wonen is initiatiefnemer (www.cw7.nl). Naast breien kun je servies schilderen of een tafel mee helpen mozaïeken. Kinderen kunnen blaaspijpen maken, slijm met glitters bewerken, vogelhuisjes maken en spiegelranden versieren. Er zijn pannenkoeken en iets te drinken. Cartoonist Erwin Hogeboom maakt op verzoek karikaturen van de kinderen.

Er is ook een wedstrijd appeltaarten bakken voor alle bewoners van Alexander. Heb je een fantastisch recept? Maak de taart thuis en kom hem om 11.30 uur brengen in het ‘Noorderlicht’ op het adres August Vermeijlenpad 73. Je ontvangt daar 7,50 euro (voor de ingrediënten) en maakt kans op de gouden appeltrofee!

Wil je zeker zijn van een plekje, geef je dan op. Bel daarvoor Josiane van Centraal Wonen, ook als je wol wilt schenken of als je vragen hebt: 06-23354301.De gebiedscommissie Alexander sponsort het buurtfeestje en alle activiteiten zijn gratis. Jan Kuipers van Q-Vario BV Beveiligingsoplossingen betaalt desnoods de nog ontbrekende wol om de 450 meter te halen.

Meer berichten