Het beste nieuwe gebouw van Rotterdam!

Rotterdam - Wat hebben de Markthal, Het Schieblock, RDM Campus, Rotterdam CS, Een Blok Stad en CPO Hooidrift gemeen? Het zijn allemaal winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs. Jaarlijks brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. De inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018 is gestart. Architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen kunnen hun aanwinst voor de stad tot 10 oktober indienen via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Alle bouwwerken die tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik zijn genomen, kunnen meedoen. 

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op de site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs. 

De voorwaarden

- De bouwwerken bevinden zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.
- De bouwwerken zijn tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik genomen.

Vakjuryprijs
Elk jaar stelt de organisatie een nieuwe vijfkoppige jury samen waarin kennis en ervaring op het gebied van architectuur worden gebundeld. Deze jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien, de juryselectie. Na een bezoek aan de gebouwen wijst de jury genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet zij haar observaties en bevindingen uiteen.

Publieksprijs
Iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, kan  in de maand november stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. De publieks- en vakjuryprijs worden uitgereikt op 19 december.

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad. Het is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam.
 

Meer berichten