Foto:

Kinderen oefenen voorlezen met therapiehonden Jille en Klaver

Rotterdam - Kinderen die moeite hebben met lezen, kunnen vanaf oktober in bibliotheek Schiebroek meedoen met snuffellezen. Door een verhaal voor te lezen aan therapiehond Jillz of Klaver oefenen ze hardop lezen, zonder steeds verbeterd te worden door leerkracht of ouder.

Snuffellezen is bedoeld voor leerlingen uit groep 4 t/m 8 en houdt in dat kinderen wekelijks voorlezen aan een therapiehond. De hond luistert, maar geeft geen commentaar. Dat hoeft ook niet, fouten maken mag. Het gaat erom zoveel mogelijk 'leesmeters' te maken. Deze manier van lezen verlaagt de druk om te presteren en vergroot het zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, wat de leesvaardigheid vergroot.

Jillz en Klaver zijn getrainde therapiehonden. Inzet van deze honden is een beproefde toevoeging aan therapieën als logopedie, speltherapie of revalidatie. Een hond (ver)oordeelt niet, is aaibaar en nodigt uit tot interactie. Het is minder confronterend om nieuw gedrag te oefenen samen met een hond.

Deelnemende kinderen volgen een programma van zes individuele voorleessessies. Een sessie duurt een kwartier. Hiervoor is een comfortabele voorleeshoek ingericht in de vestiging Schiebroek. Snuffellezen vindt hier vanaf eind september iedere dinsdag plaats om 15.45 uur, 16.00 uur of 16.15 uur. Na afloop van de reeks krijgt het kind een certificaat mee naar huis.

Deelname is gratis, maar inschrijving aan balie van Bibliotheek Schiebroek is een voorwaarde.

Adres Bibliotheek Schiebroek:
Peppelweg 87-89a
3053 GE Rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden