Slaapkamer boven de bom. Foto: Astrid van Unen
Slaapkamer boven de bom. Foto: Astrid van Unen

Vanavond wordt er meer duidelijk over de bom onder de Claes de Vrieselaan

Algemeen 1.298 keer gelezen

Rotterdam - Omwonenden en andere geïnteresseerden horen vanavond hoe het verder gaat met de bom onder de Claes de Vrieselaan. Tijdens een informatieavond vertellen medewerkers van de gemeente waar ze mee bezig zijn, wanneer verwacht wordt het projectiel te vinden en wat er daarna gaat gebeuren.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in november 2017 besloten de mogelijke blindganger onder het pand Claes de Vrieselaan 27 te ruimen. Om de blindganger te verwijderen moesten drie panden (zes woningen) gesloopt worden. Dat is inmiddels gebeurd. 

De bom is er begin jaren veertig van de vorige eeuw door alle vloeren heen gegaan. Na de oorlog, tijdens de wederopbouw, zijn die vloeren weer gerepareerd, evenals het dak, en werd het pand weer bewoonbaar. De laatste bewoner had zijn slaapkamer boven de bom.

Als de bom is ontmanteld, gaat de gemeentelijke afdeling Vastgoed nieuwe woningen realiseren. De karakteristieke elementen van de voorgevel worden bewaard en zullen in de nieuwbouw terugkeren. Dan gaat het om de vensterbanken, de lateien (boven de ramen) en het glas-in-lood.

Vanavond (dinsdag 13 februari) worden geïnteresseerden voorgelicht over de vervolgstappen. De informatieavond vindt plaats in het Wijkpaleis Middelland, Claes deVrieselaan 72. Aanvang rond 18.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant