Chinees Nieuwjaar op Katendrecht. Foto: Evert Buitendijk Fotografie
Chinees Nieuwjaar op Katendrecht. Foto: Evert Buitendijk Fotografie

Het Chinese jaar van de Draak wordt in Rotterdam vooral volgend weekend groot gevierd

Algemeen 1.912 keer gelezen

Rotterdam - Gisteren (zaterdag 10 februari) volgens de Chinese astrologie het jaar van de Draak ingeluid. Vanaf dit weekend wordt het Chinese Nieuwjaar in Rotterdam vijftien dagen lang gevierd. De grote straatviering in het weekend van 17 en 18 februari vindt dit jaar niet alleen in het centrum plaats, maar ook op Katendrecht.

Zaterdag 17 februari is de West-Kruiskade het festivalterrein. Van 12.00 tot 17.00 uur is de straat afgesloten voor verkeer. De hele middag vinden er festiviteiten plaats, waaronder een feestelijke markt, muzikale optredens, kungfu workshops voor kinderen, exposities, drakendansers en workshops in vier stilstaande trams.

Van West-Kruiskade tot Markthal

Hoogtepunt van de viering is een grote leeuwen- en drakendansoptocht. Volgens traditie zegenen de leeuwen- en drakendansers het nieuwe jaar in bij Rotterdamse ondernemers op de West-Kruiskade en in het winkelgebied tussen de West-Kruiskade en de Markthal. Trommels, vuurwerk en natuurlijk de leeuwen- en drakendansers verjagen de kwade geesten en brengen geluk en voorspoed voor het nieuwe jaar.

Lees verder onder de foto.


Foto: Evert Buitendijk Fotografie

Katendrecht

Zondag 18 februari strijkt de viering neer op het Deliplein op Katendrecht. Dit jaar kunnen bezoekers vanaf 13.00 uur deelnemen aan een bijzondere programmering vol nieuwe elementen. Nieuw dit jaar: een filmcontainer in samenwerking met het IFFR, een kunstexpositie, live-paint van een draak en mahjongworkshops. In een uitgebreid podiumprogramma komen verschillende optredens voorbij en zijn er interactieve sessies waaronder Tai-chi, breakdance en C-pop. Naast diverse eetkramen staat de markt op het plein in het teken van kunst van jonge makers in samenwerking met het Rotterdamse collectief Young Asian Leaders. Voor kinderen zijn er kungfu workshops, schminken en is er een speciale kidstent om te knutselen in het thema van het jaar van de Draak. 

Ook op Katendrecht vindt er een grote leeuwen- en drakendansoptocht plaats met als spectaculaire afsluiter een grote siervuurwerkshow op de kade voor Hotel New York om 18.00 uur.

Lees verder onder de foto.


Foto: Evert Buitendijk Fotografie

Chinees Nieuwjaar duurt vijftien dagen, van 10 tot 24 februari 2024. In deze weken worden er op verschillende plaatsen in Rotterdam activiteiten in het teken van Chinees Nieuwjaar georganiseerd. Onder andere in het Wereldmuseum, het Maritiem Museum, Studio de Bakkerij, de Doelen en de Markthal vinden festiviteiten plaats. De gehele programmering van Rotterdam Chinese New Year is te vinden op de website www.rcny.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant