Het Gezelschap, het nieuwe project van Jordy Dijkshoorn van De Likt, is komend weekend ook van de partij op POW! WOW! Rotterdam.(Foto: Marc Nolte)
Het Gezelschap, het nieuwe project van Jordy Dijkshoorn van De Likt, is komend weekend ook van de partij op POW! WOW! Rotterdam.(Foto: Marc Nolte) (Foto: )

Veel muziek op 's werelds bekendste street art-festival POW! WOW! Rotterdam

Rotterdam - POW! WOW! Rotterdam, het street art-festival dat dit weekend wordt gehouden op de Keilewerf in Rotterdam, bevat ook een gevarieerd muziekprogramma. Naast kunst en sport kunnen bezoekers gratis genieten van diverse hiphop-acts op een buitenpodium. Nationale toppers als Sevn Alias en Pietju Bell staan die dag op het podium, naast verrassende internationale acts en het nieuwe project van Jordy 'De Likt' Dijkshoorn.

Rotterdam - Het Gezelschap is de naam van het nieuwe trio Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Juno Rissema, de nachtburgemeester van Dordrecht. Op papier ziet die combinatie er al te gek uit, maar wie de muzikanten van het trio kent weet dat dit één gekke, maar energieke bende gaat worden. Dat geldt ook voor de show van de almaar populairder wordende Shagga Ranx, een naam die op dit moment vaak opduikt bij Rotterdamse podia.
Naast Rotterdam zijn ook onze zuiderburen goed vertegenwoordigd op POW! WOW! Rotterdam. De Vlaamse Coely stond al in het voorprogramma van Kendrick Lamar en J. Cole met een mix van grooves, zang en rap. Met haar band brak ze festivals als North Sea Jazz, Tomorrowland en Pukkelpop af. Eveneens uit België: blackwave. Met jazzy keys en zinnige raps ontwikkelde het Antwerpse hiphopduo zich als een van Europa's meest veelbelovende acts. Live treden ze op met jazzmuzikanten.

De gratis begeleide fietstoer, waarvoor fietsen beschikbaar worden gesteld, brengt je tijdens POW! WOW! Rotterdam langs de nieuwste muurschilderingen van beroemde street art kunstenaars. Daarnaast transformeert de Koopgoot vrijdag 14 september tot een tijdelijke legale graffiti vrijhaven voor Rotterdams talent. Vanaf 09.00 uur is te zien hoe kunstenaars hun kunstwerken maken op speciaal geplaatste doeken in de Koopgoot. Op 15 en 16 september blijven de kunstwerken te zien in de Koopgoot.

Kijk voor het programma op www.powwowrotterdam.nl.

Meer berichten