Josefien Betist is bijna dagelijks bij RBV Crooswijk, waar ze kind aan huis is en training krijgt van coach Rob Schipper. (Foto: Emile Hilgers)
Josefien Betist is bijna dagelijks bij RBV Crooswijk, waar ze kind aan huis is en training krijgt van coach Rob Schipper. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Josefien (14) bokst bij Bep van Klaveren Memorial op Junior Bep én 'grote Bep'

Rotterdam - Pas veertien lentes jong komt Josefien Betist maandag 17 september in de ring op de 25ste Bep van Klaveren Memorial. Zondag bokst de belofte van RBV Crooswijk eerst op de Junior Bep en een dag later vecht ze als enige jeugdbokser op het 'grote' gala. Ook daar kan ze laten zien waarom ze Nederlands kampioene is en is geselecteerd voor het EK, volgende maand in Rusland.

Door Emile Hilgers

"Ik kijk er echt naar uit", vertelt de 14-jarige havo-scholiere van het Rudolf Steiner College. "Niet alleen naar de partij op de Memorial, ook naar het jeugdtoernooi. Het zou geweldig zijn als ik een derde gouden medaille van de Junior Bep aan de collectie kan toevoegen."

Op de Junior Bep 2016 werd haar partij gestaakt. Toch kreeg ze van de organisatie de eerste prijs, en door alle commotie raakte ze ook met anderen in gesprek. "Daardoor ken ik veel mensen. Vorig jaar heb ik in de Maassilo mijn partij tegen Amy Harrington gewonnen, dat voelde heel goed. Ook de locatie en de sfeer zijn bijzonder."

Dat ze talent heeft, bewees Josefien ook op het NK Jeugdboksen. Twee keer won ze, van een Ierse opponente. "In mijn gewichtsklasse – tot 57 kilo – zijn er geen tegenstanders in Nederland. Ik train nu al mee met de Oranje-dames op Papendal en met de selectie van Rotterdam Boxing. Mijn droom? De Olympische Spelen van 2024. Het is nog ver weg, maar ze hebben vertrouwen in mij en ik ga er hard voor werken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden