Aan de voet van de Erasmusbrug en op andere plekken in het stadscentrum laten deelnemers aan de Rotterdam World Cup Skateboarding vrijdagmiddag al hun tricks zien. (Foto: Rob Rouleaux)
Aan de voet van de Erasmusbrug en op andere plekken in het stadscentrum laten deelnemers aan de Rotterdam World Cup Skateboarding vrijdagmiddag al hun tricks zien. (Foto: Rob Rouleaux) (Foto: Weiterexpress)

Rotterdam komend weekend gastheer van de World Cup Skateboarding!

Rotterdam - Rotterdam kan komend weekend genieten van tricks van skateboard-toppers uit binnen- en buitenland. Zaterdag 15 september is de RTM World Cup Skateboarding op Skatepark Westblaak, maar de skaters tonen vrijdagmiddag al hun kunsten tijdens streetsessies op Plein 1940, de Boompjeskade en het glitterplein aan de voet van de Erasmusbrug.

Het is voor de tweede keer dat Rotterdam gastheer is voor een World Cup Skateboarding. Vorig jaar moesten alle wedstrijden vanwege regen verplaatst worden naar de Skateland aan de Piekstraat. Als het nu buiten kan, verwacht de organisatie veel toeschouwers.

Voor de deelnemers, onder wie de winnaar van vorig jaar Ivan Monteiro (Brazilië), Alex Decunha (Engeland), en de Nederlandse toppers Tim Zom, Douwe Macaré en talent Keet Oldenbeuving, zijn geldprijzen en punten voor het World Cup-klassement en de wereldranglijst te verdienen. Voor onze landgenoten is 'Rotterdam' ook een kwalificatiemoment voor de skateboard-selectie van Team NL. De sport zal op de Spelen van Tokio in 2020 voor het eerst op het Olympische programma staan.

Zaterdag krijgen de deelnemers ieder drie keer een minuut om op het skateparcours de jury te overtuigen. De besten gaan door naar de semi-finale en de finale. Om 10.00 uur begint een open training, de wedstrijden zijn van 12.00 tot ongeveer 20.00 uur. Zondagmiddag kunnen beginnende skateboarders zich in Skateland meten met de wereldtoppers in de Best Trick Contest.

De RTM World Cup Skateboarding is georganiseerd door Est.Events, JMR en World Cup Skateboarding. Publiek heeft het hele weekend gratis toegang tot alle wedstrijden en side-events.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden