Barbara (links) en Sonia werken met veel plezier bij Thuishulp Rotterdam, een organisatie die op maat gesneden diensten aanbiedt.
Barbara (links) en Sonia werken met veel plezier bij Thuishulp Rotterdam, een organisatie die op maat gesneden diensten aanbiedt. (Foto: )

Op maat gesneden thuishulp: 'Ieder potje heeft zijn deksel!'

Rotterdam - Er is veel veranderd in de thuiszorg de laatste jaren door bezuinigingen. Waar er vroeger tijd was voor een praatje draait het nu bij veel grote zorgorganisaties vooral om efficiëntie. Elke keer een ander 'gezicht' dat je helpt douchen en aankleedt. Vanuit de behoefte aan flexibele en persoonlijke hulp is Thuishulp Rotterdam gestart. Een organisatie die op maat gesneden diensten aan thuiswonende senioren biedt.

We spreken met Teamleider Dienstverleners Sonia en dienstverlener Barbara van Thuishulp Rotterdam om te vragen hoe dat werkt. "Als we dienstverleners matchen met een klant, zorgen we dat steeds dezelfde dienstverleners bij die klant komen," legt Sonia uit. "Zodat ze niet elke week iemand anders in huis hebben. Zo heeft Barbara bijvoorbeeld een aantal vaste klanten. Dus dat is heel prettig en fijn voor de klanten en ook voor de dienstverlener."

Barbara werkt a Overzicht l eventjes voor Thuishulp Rotterdam. Ze heeft een opleiding gedaan om seniorencoach te worden en vindt het erg leuk om met ouderen te werken. "Ik kom bijvoorbeeld al een tijd iedere week bij een mevrouw bij mij in de buurt. Dat is heel leuk, want dan leer je iemand echt kennen. En tegelijkertijd planten water geven, de strijk doen en vouwen. Zij kan dat zelf niet meer. Ze loopt met een rollator en is geopereerd aan haar handen. Ze is 94. Dingen beetpakken is vrij moeilijk," zegt Barbara over haar klant die aan het carpale-tunnelsyndroom lijdt.

Een andere zorgorganisatie hielp haar eerst alleen met wassen en aankleden. "Deze mevrouw zegt dat er gewoon geen tijd was om iets extra's te doen, zoals de douche schoonmaken of een grapefruit uitpersen. Daar kunnen de dames van de zorgorganisatie niks aan doen hoor, ze mogen het niet doen, want ze moeten snel door naar de volgende." Sonia heeft 28 jaar in een grote zorgorganisatie gewerkt. "Bij zo'n organisatie krijgen dienstverleners een rijtje in de wijk, voor 12.00 uur moeten ze al bij zo'n 10 mensen langs zijn geweest." Ze legt uit hoe Thuishulp Rotterdam werkt: "Als er een telefoontje komt, neem ik dezelfde dag nog contact op om een afspraak te maken voor een kennismaking. Daarna kijken we met welke dienstverlener er een passende klik zal zijn. Ik kijk echt naar de kracht van de dienstverlener: naar de persoonlijkheid, de kwaliteiten en de vaardigheden, en welke van deze passen bij de hulpvraag. Ik zeg altijd, ieder potje heeft zijn deksel!"

Thuishulp Rotterdam kost vanaf 17,50 per uur. Meer weten of zoekt u een helpende hand? Bel 010-30 20 160 of kijk op www.thuishulprotterdam.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden