Samen de plassen schoonmaken.
Samen de plassen schoonmaken. (Foto: )

Samen de troep uit de Bergse Plassen halen

Rotterdam - Twee watersportverenigingen doen een oproep aan iedereen die in de buurt van de Bergse Plassen woont om tijdens Burendag op zaterdag 22 september samen de plassen schoon te maken.

Watersportvereniging Aegir wil samen met watersportvereniging UNO, zoveel mogelijk leden en onze buren samen de Bergse Plassen schoon maken.

Het idee om de plassen schoon te maken is ontstaan na de ontdekking dat het zwem- en vaarwater steeds minder veilig wordt. Boten raken verstrikt en zwemmers trappen in afval. Spontaan van je bootje springen wordt steeds gevaarlijker. Dit is een gezamenlijk probleem van de omwonende en gebruikers van de Bergse Plassen. UNO gaat een aantal wrakken uit de Bergsche Voorplas bergen, Plasctic Whale zet een sloep in om te helpen, Nederland schoon heeft materialen gegeven en Het oranje Fonds en Douwe Egberts ondersteunen de Burendag.

'Het gaat ons erom dat we er met elkaar voor zorgen dat er minder zwerfafval is op straat, maar ook dat de plassen schoon en veilig blijven.'

Vanaf 10.30 uur worden de taken verdeeld. Aan het eind van de dag is er een borrel en een BBQ verzorgd door Albert Heijn XL.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden