Logo dehavenloods.nl


Fotocollage: Mart Stevens
Fotocollage: Mart Stevens

Welke lelijke muur verdient een mooi stukje street art?

Rotterdam - Rotterdam wordt steeds mooier. Steeds vaker vinden street art-artiesten hun weg naar lelijke blinde muren, steeds vaker krijgen ze toestemming hun ding te doen. Zou het niet mooi zijn als elke grijze plek in de stad een mooie tekening kreeg?

Zaterdag 15 en zondag 16 vindt op de Keilewerf de eerste editie van POW WOW plaats. Het is voor het eerst dat de kunstvorm street art zó'n eigen plek in de festivalkalender krijgt. Het evenement wordt georganiseerd door Rewriters010, bekend van de street art-wandelroute door de stad én in 2016 winnaar van de Aardig Onderweg Award. Op het festivalterrein zelf worden niet alleen muren geschilderd, maar ook kleine vrachtwagens, busjes en campers. Verder is er een fitsroute langs Rotterdamse muurschilderingen, een dunkwedstrijd en een free runningtoernooi.

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de muurschilderingen. vrijwel iedereen vindt ze mooi. Waar we vroeger bij De Havenloods boze ingezonden brieven kregen over graffiti in de stad, komen er nu foto's van de prachtigste kunstwerken binnen.

En de stad is nog lang niet klaar natuurlijk. Er zijn nog plekken genoeg om mooi te maken. Weet jij een lelijke kale muur? Kijk je uit op een grijs stuk steen dat wel een kleurtje kan gebruiken? Laat het weten aan De Havenloods en samen met Rewriters010 gaan we kijken of we de stad wat mooier kunnen maken!

Je kunt lelijke plekken insturen via redactie.hl@persgroep.nl, ons taggen op Facebook of appen naar 06 233 66 745.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox