Foto via Gebied Hillegersberg Schiebroek op Facebook.
Foto via Gebied Hillegersberg Schiebroek op Facebook.

Deze begraafplaats is de Père-Lachaise van Rotterdam

Algemeen 10.179 keer gelezen

Rotterdam - Terwijl in Parijs elke toerist weet waar Jim Morrison, Édith Piaf en Chopin begraven liggen, is ons eigen ‘Père-Lachaise’ een stuk minder bekend. Maar ook bij de Hillegondakerk liggen heel wat beroemdheden begraven.

De begraafplaats bij de Hillegondakerk is nog altijd in gebruik. Er zijn allerlei grafmonumenten van beroemdheden te vinden. Van bekende schildersfamilies zoals Chabot en Richters, maar ook van Rotterdamse families als Dutilh, Ruys en de Monchy. En van Jan Zwartendijk, die in de Tweede Wereldoorlog als consul in Litouwen het leven redde van duizenden joden door hen visa voor Curaçao te geven. Ook oud-burgemeester Le Fèvre de Montigny en Hoboken hebben er hun laatste rustplaats. 

Dinsdag 6 februari is er in de Oranjekerk aan de Rozenlaan in het Kleiwegkwartier een culturele ochtend in het teken van de Hillegandakerk en de begraafplaats. Frans van Vliet is al jaren koster van de Hillegondakerk. Hij heeft zich verdiept in de geschiedenis en historie van de kasteelruïne en van deze eeuwenoude kerk met haar bijzondere begraafplaats. Daarnaast vertelt hij over de oude glas-in-lood ramen van de kerk. Ook de natuur op de begraafplaats komt aan bod. 

De lezing duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant