De eerste panden aan de Goereesestraat zijn tegen de vlakte. Foto: De Havenloods
De eerste panden aan de Goereesestraat zijn tegen de vlakte. Foto: De Havenloods

Kijk, daar is de poort tussen Carnisse en Zuidplein!

Algemeen 6.911 keer gelezen

Rotterdam - De contouren van de Carnisse Poort worden zichtbaar. Aan de Goereesestraat zijn de eerste panden afgebroken om een doorgang te maken tussen Zuidplein en de wijken erachter.

Door tientallen huizen aan de Goereesestraat en de Van Swietenlaan te slopen wordt een doorgang gemaakt zodat je straks één rechte lijn tussen het winkelcentrum en achterliggende wijken als Carnisse, Oud-Charlois en Wielewaal krijgt. In totaal heeft de gemeente 52 woningen aangekocht die tegen de vlakte gaan. De panden stonden als een soort muur tussen Carnisse en het nieuwe Hart van Zuid. Er komen ook zo’n 55 nieuwe woningen. Carnisse Poort bevindt zich straks tussen de Goereesestraat en het Annie M.G. Schmidtplein.

Hart van Zuid

Hart van Zuid is het gebied rondom Zuidplein dat verandert in een nieuw centrumgebied voor Rotterdam-Zuid. Al jaren is er volop bedrijvigheid. Afgelopen zomer is de nieuwe Gooilandsingel opgeleverd, dat is nu een voetgangersgebied in plaats van een straat met auto’s en bussen zoals vroeger. 

Ahoy

Eerder al openden Theater Zuidplein en Zwemcentrum Rotterdam hun deuren. Ook kwam er een nieuw busstation. Bij Ahoy is een extra zaal én een hotel gebouwd. Bij Ahoy wordt nu gewerkt aan een nieuwe grote parkeergarage en er komt in de toekomst ook een nieuwe bioscoop. Ook Winkelcentrum Zuidplein is groter geworden en opgeknapt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant