Waar komen de patatjes van Bram Ladage vandaan? Ontdek het zelf!

Rotterdam - Bram Ladage organiseert op zaterdag 15 september voor de zevende keer de Nationale Aardappel Oogstdag. Zoals vanouds is iedere nieuwsgierige patatliefhebber welkom op het land van de aardappelboer van Bram Ladage: Novifarm in Numansdorp. Bezoekers ontdekken tijdens deze dag waar de beroemde patat van de Rotterdamse patatkoning nu eigenlijk vandaan komen.

Bezoekers rooien eigenhandig de aardappelen uit de grond om er vervolgens mee langs de schrap-, schil-, en hakmachine te gaan. De laatste stop is de patatkraam, waar de verse aardappel omgedoopt wordt tot een heerlijk patatje. Behalve de educatieve twist die aan de Aardappel Oogstdag verbonden is, worden er ook verschillende aardappelgames georganiseerd. Een aardappelrace, overall hangen en kuubkist balgooien zijn daar voorbeelden van. Daarnaast is er een leuke prijzenloterij waar iedereen aan mee kan doen – met gesigneerde shirts van Dirk Kuyt, een meeloopmiddag met de aardappelboer, een Bram Ladage-fiets en een aantal Bram Ladage-waardebonnen. De opbrengst van de loterij wordt aan de Dirk Kuyt Foundation gedoneerd. 

Op vrijdag 14 september wordt het Novifarmland speciaal voor basisschoolleerlingen uit de regio opengesteld. Zij komen op deze leerzame dag van alles te weten over het proces van aardappel tot zak frites. Neef van Bram, Rocco Ladage vertelt: "Het is leuk om kinderen iets bij te brengen over het product voordat het een zakje frites is. Zo zien ze bewust dat patat van een aardappel wordt gemaakt, in welke grond die aardappel groeit en dat het dus zeker geen fabrieksproduct is. Daarnaast hopen we natuurlijk dat ze heuse 'Brambassadeurs' van ons worden". 

Overige informatie
Aardappel Oogstdag         | 15 september 2018            
Groene Kruisweg 14         | 10.00 uur tot 16:00 uur 
3281 KB Numansdorp        | Gratis toegang én gratis parkeergelegenheid
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden