Meester Jur geeft muziekles aan groep 3
Meester Jur geeft muziekles aan groep 3 (Foto: Eduard van Beinumschool)

Basisschool Eduard van Beinum investeert in muziekonderwijs

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

Basisschool Eduard van Beinum is vanaf dit schooljaar officieel cultuurschool met de nadruk op muziekonderwijs. De school ontvangt hiervoor subsidie van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie. Met de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs. Directeur Petra de Jager: “Onze school ligt middenin de componistenwijk van Hillegersberg en draagt de naam van een beroemde dirigent. De keuze voor muziek is niet meer dan logisch! Samen muziek maken geeft niet alleen veel plezier, maar het leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Het heeft zelfs positief effect op schoolprestaties.”

Met behulp van de subsidie is een speciale muziekmeester aangesteld die de komende drie jaar in alle groepen muziekles geeft en het hele team traint in het geven van goed muziekonderwijs. “Omdat wij cultuurschool zijn, gaan we ook ons aanbod buiten schooltijd verbreden. Onze leerlingen konden al lessen gitaar, piano en dans volgen, en ook Mad Science en Lego Engineers bieden we al aan. Dat breiden we uit met het leren van een vreemde taal, werken met multimedia en expressiecursussen.”

Voor volwassenen heeft de Van Beinum ook wat te bieden: sinds deze week repeteert het Nederpopkoor elke maandag in het schoolgebouw aan de Bizetlaan. Geïnteresseerden kunnen op 17 september deelnemen aan een probeerworkshop. Deze begint om 20:00 uur en deelname kost 7,50 euro. De allerkleinsten worden ook niet vergeten. Op woensdag 12 september 2018 start de SKVR op deze locatie weer met een nieuwe cursus Muziek op schoot voor peuters.

Meer berichten