Foto ter illustratie, via Werkcentrum Rijnmond.
Foto ter illustratie, via Werkcentrum Rijnmond.

Vanaf vandaag kun je met al je vragen over werk terecht bij één centraal punt

Algemeen 639 keer gelezen

Of je nou in loondienst werkt, ondernemer bent of een baan zoekt: het vandaag geopende Werkcentrum Rijnmond is er voor iedereen die iets over het onderwerp ‘werk’ wil vragen. 

Loop je in je werk, of tijdens je zoektocht daarnaar, tegen vragen of problemen aan? Dan weet je misschien niet meteen waar je kunt aankloppen voor hulp. Maar nu gaan al die instanties in de regio dus samenwerken. In Werkcentrum Rijnmond werken twintig partijen samen onder één dak, zoals de gemeentes, vakbonden, onderwijsinstellingen en het UWV. Door één centraal punt te creëren, wil de Rijksoverheid de dienstverlening rond het onderwerp ‘werk’ overzichtelijker en beter maken.

Voorlopig twee vestigingen

Voorlopig heeft Werkcentrum Rijnmond twee vestigingen: één in Winkelcentrum Zuidplein en één in de Centrale Bibliotheek. Je kunt hier zonder afspraak binnenstappen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10.00 en 17.00 uur. Het is de bedoeling dat er steeds meer vestigingen bijkomen in de regio, zodat je nooit ver hoeft te reizen om een antwoord op je vraag te krijgen. Er is ook een website waarop je terecht kunt.

Heel veel kansen op werk

Tim Versnel, voorzitter arbeidsmarktregio Rijnmond en wethouder Werk & Inkomen zegt: ,,We zien dat er in onze stad en regio ontzettend veel mensen vastzitten in een slecht baantje. Maar er zijn heel veel kansen op werk bij betere werkgevers. En als er eerst omscholing nodig is, zijn er mogelijkheden om dat vergoed te krijgen. Niet iedereen weet dat. Wij willen dat mensen die informatie krijgen en daardoor kansen kunnen pakken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant