Foto: JMR Event Makers
Foto: JMR Event Makers

Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug dit jaar op muziek van Martin Garrix

Algemeen 9.532 keer gelezen

Rotterdam - Na drie jaar afwezigheid is komende jaarwisseling het Nationale Vuurwerk terug naar Rotterdam. Bij de Erasmusbrug zal in de nacht van 31 december op 1 januari een spectaculaire vuurwerkshow losbarsten om 2024 in te luiden. Op muziek van Martin Garrix!

Het Nationale Vuurwerk is dit jaar geprogrammeerd op muziek van niemand minder dan Martin Garrix. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een mix gemaakt van zijn grootste hits én nieuwe muziek. Het Nationale Vuurwerk wordt live uitgezonden op SBS6. Behalve de shows bij de Erasmusbrug, worden er ook vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande georganiseerd.

Huzarenstukje bij Erasmusbrug

Door twee coronajaren en storm (afgelopen keer) moest Rotterdam het drie jaar zonder de grote vuurwerkshow stellen. Maar nu moet het weer lukken, aldus de organisatie van de grootste vuurwerkshow van Nederland. Mark Rouwenhorst (JMR Event Makers): “We hebben de afgelopen jaren heel veel pech gehad, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we Rotterdam de komende jaarwisseling eindelijk weer op een viertal spectaculaire vuurwerkshows mogen trakteren. De voorbereidingen zijn in volle gang. De show bij de Erasmusbrug is uiteraard het huzarenstukje, maar ook het Kinder Vuurwerk en de shows in Hoek van Holland en Nesselande beloven onvergetelijke spektakels te worden. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Kinder Vuurwerk

De bezoekertjes van het Nationale Kinder Vuurwerk worden niet vergeten. Ook hier zal de vuurwerkshow worden begeleid door diverse acts. Welke acts dit zijn, houdt de organisatie nog even geheim. Het Nationale Vuurwerk is sinds 2007 niet meer weg te denken van de Rotterdamse festivalagenda. Honderdduizenden bezoekers bezochten de dertien edities die tot dusver bij de Erasmusbrug plaatsvonden en miljoenen televisiekijkers volgden de vuurwerkspektakels vanuit hun huiskamers. Dit jaar wordt het Nationale vuurwerk live uitgezonden op SBS6.

Oude en zeer geliefde traditie

Het Nationale (Kinder) Vuurwerk en de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande zijn een veilig alternatief op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Rouwenhorst: “Vuurwerk tijdens oud en nieuw is een oude en zeer geliefde traditie in Nederland. Maar zoals bekend gaat het afsteken van particulier vuurwerk vaak gepaard met overlast en onveiligheid. Onze shows worden georganiseerd en uitgevoerd door professionals en geven tienduizenden mensen de kans om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden en op een veilige en verantwoorde manier van vuurwerk te genieten. Daarbij proberen wij de ecologische voetafdruk van Het Nationale Vuurwerk zoveel mogelijk te beperken, met uiteindelijk doel een volledig klimaatneutrale vuurwerkshow neer te zetten. Tot die tijd compenseren wij onze C02 uitstoot met een jaarlijkse donatie aan Trees for All, een organisatie die omvangrijke bosprojecten in binnen- en buitenland realiseert.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant