Winnaar van allereerste ELJA Foundation Award 2023. Deze nieuwe prijs richt zich op ‘empowerment’ van kinderen en jongeren. Foto: Evert Elzinga
Winnaar van allereerste ELJA Foundation Award 2023. Deze nieuwe prijs richt zich op ‘empowerment’ van kinderen en jongeren. Foto: Evert Elzinga

Rotterdams Jeugdtheater Hofplein winnaar van nieuwe prestigieuze prijs

Algemeen 544 keer gelezen

Rotterdam - De allereerste ELJA Foundation Award 2023 gaat naar het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein. Dat maakte de ELJA Foundation bekend tijdens de ELJA Foundation Conference Award | Young at Arts in het Amsterdamse DeLaMar Theaterin aanwezigheid van de drie genomineerden - Aslan Muziekcentrum, het Hiphophuis en Jeugdtheater Hofplein - en 400 prominente gasten uit de culturele wereld.

Deze nieuwe kunst- en cultuurprijs, die elke twee jaar zal worden uitgereikt, richt zich op organisaties of individuen die het verschil maken voor kinderen en jongeren op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst. 

De winnaar mag het prijzengeld van € 75.000 naar eigen inzicht aanwenden binnen de eigen organisatie ten behoeve van kunst en cultuur voor kinderen en jongeren. De overige twee genomineerden ontvangen elk een geldbedrag van € 12.500.

De prijzen zijn door mevrouw Els Blokker-Verwer, founder van de ELJA Foundation, en directeur Janneke van der Wijk overhandigd aan vertegenwoordigers van de betreffende instellingen.

Jeugdtheater Hofplein

Al sinds 1985 vormt Jeugdtheater Hofplein voor veel kinderen en jongeren een eerste kennismaking met muziek, dans en theater. Hofplein is aanwezig in de haarvaten van de samenleving, en werkt samen met wijkcentra en andere maatschappelijke organisaties om ook die kinderen en jongeren te bereiken die anders niet snel met muziek, dans en theater in aanraking komen. 

Het bereik is groot en Hofplein is inmiddels een begrip in de regio Rotterdam. Jeugdtheater Hofplein is voor kinderen en jongeren een echte ‘empowerment machine’ waar deelnemers iets ontdekken wat ze hun leven lang met zich meedragen en die bouwt aan zelfvertrouwen. Dat verschil, die impact, weet Jeugdtheater Hofplein al vanaf het begin te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant