Vijf Rotterdamse hockeyinternationals met wethouder Faouzi Achbar. Vier hockeyers kregen de Faas Wilkes Sportprijs, de vijfde was tijdens het EK geblesseerd maar was er op het stadhuis wel bij. Foto: Luka de Kruijf
Vijf Rotterdamse hockeyinternationals met wethouder Faouzi Achbar. Vier hockeyers kregen de Faas Wilkes Sportprijs, de vijfde was tijdens het EK geblesseerd maar was er op het stadhuis wel bij. Foto: Luka de Kruijf

Faas Wilkes Sportprijs voor Thijs van Dam, Justen Blok, Steijn van Heijningen en Derk Meijer

Algemeen 572 keer gelezen

Rotterdam - Thijs van Dam, Justen Blok, Steijn van Heijningen en Derk Meijer hebben de Faas Wilkes Sportprijs gekregen. Woensdagmiddag 29 november heeft sportwethouder Faouzi Achbar, namens het College van B&W de prijs uitgereikt aan de Rotterdamse hockeyinternationals.

De Faas Wilkes Sportprijs is in 2000 in het leven geroepen om Rotterdamse topsporters die een bijzondere prestatie op internationaal niveau hebben geleverd, te huldigen. De hockeyinternationals kwamen woensdag op uitnodiging van de wethouder naar het stadhuis voor een gesprek en felicitatie vanwege het behalen van de Europese titel en werden daar verrast met een huldiging én de Faas Wilkes Sportprijs.

Europees kampioen

In augustus werden de Nederlandse hockeymannen Europees kampioen. De finale was er één om niet snel te vergeten, de wedstrijd werd in de rust stilgelegd vanwege onweer en vooral het laatste kwart was ontzettend spannend. Oranje won de finale met 2-1, waardoor Nederland zijn zesde Europese titel in het mannenhockey binnensleepte.Olympisch ticket De Europese titel was ook goed voor een Olympisch ticket voor de Spelen in Parijs komende zomer. Het team heeft zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, maar welke spelers er in Parijs voor Oranje uitkomen wordt in 2024 pas bekend. 

Tjep Hoedemakers

Naast Thijs van Dam, Justen Blok, Steijn van Heijningen en Derk Meijer was ook Rotterdamse hockeyer Tjep Hoedemakers woensdag bij de huldiging aanwezig. Hij was tijdens het EK geblesseerd en ontving dus geen Faas Wilkes Sportprijs. Wel maakt hij deel uit van het Nederlands team en was daarom aanwezig bij de huldiging. Rotterdam is er trots op dat er vijf jongens uit Rotterdam in het Nederlandse team zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant