BInnenkort gaan de lichtjes aan! Foto: Joep Boute/Gemeente Rotterdam
BInnenkort gaan de lichtjes aan! Foto: Joep Boute/Gemeente Rotterdam

De lichtjes van de grote kerstboom aan de Coolsingel gaan weer aan!

Algemeen 715 keer gelezen

Rotterdam - Ook dit jaar staat er weer een imposante kerstboom voor het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en kinderburgemeester Dominique steken vrijdag 8 december om 18.00 uur de lichtjes aan.

Het scholenkoor van ZangExpress zorgt op de trappen van het Stadhuis voor passende muziek. Iedereen is welkom om te kijken en te luisteren. Voorafgaand aan het ontsteken van de kerstverlichting is er een mini-Christmasconcert van de Rotterdamse stadsbeiaardier Richard de Waardt. Het miniconcert begint om 17.00 uur. Op de carillonklokken van het stadhuis speelt De Waardt verschillende kerstliederen. 

Christmas Sing-a-long concert

Speciaal voor kinderen en hun begeleiders geeft stadsorganist Adriaan Hoek met medewerking van Marije Bierling een Christmas Sing-a-long concert. Dit concert vindt plaats in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis van 17.10 uur tot 17.45 uur. Het concert is gratis toegankelijk, maar aanmelding is nodig vanwege de beperkte capaciteit van de Burgerzaal. Aanmelden kan via deze link.

Planken en snippers

De kerstboom voor het stadhuis wordt op een duurzame manier gekweekt en is verlicht met energiezuinige LED-lampjes. Na de jaarwisseling worden van de stam worden planken gezaagd, die later dienen als pallets. Alles wat verder van de boom over is, wordt na versnippering gebruikt voor bijvoorbeeld looppaden in bossen en natuurgebieden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant