Sven Kramer. Still uit filmpje
Sven Kramer. Still uit filmpje

Sven Kramer en DaiDai Ntab laten honderden Rotterdamse kinderen schaatsen

Algemeen 941 keer gelezen

Rotterdam - De Nederlandse Jeugdschaatsdagen moeten het grootste maatschappelijke schaatsproject ooit worden. Het project focust zich op basisscholen in buurten waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen leren schaatsen. De officiële aftrap vindt plaats op donderdag 30 november op de schaatsbaan in Rotterdam. Met Sven Kramer en DaiDai Ntab. 

Sven Kramer (4 keer olympisch kampioen, 9 keer wereldkampioen en 10 keer Europees kampioen) is aanwezig om de eerste 800 basisschoolleerlingen uit Rotterdam les te geven, samen met DaiDai Ntab van team Jumbo-Visma.

Lees verder onder de video.


Alle kinderen in Nederland zouden vóór hun twaalfde minstens één keer met plezier op de schaatsen moeten hebben gestaan. Dat is de gezamenlijke missie van de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo. Nederland is van oudsher een echt schaatsland. 

Door de warmere winters is het minder vaak mogelijk om op echt natuurijs te schaatsen. En naar de schaatsbaan gaan is niet voor ieder gezin betaalbaar, waardoor steeds minder kinderen in aanraking komen met de schaatssport. Daarom krijgen in de komende maanden tienduizend basisschoolkinderen op elf schaatsbanen in het hele land een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden tijdens de Nederlandse Jeugdschaatsdagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant