Een gezellige maaltijd tijdens de feestdagen is niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend. Foto: pr
Een gezellige maaltijd tijdens de feestdagen is niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend. Foto: pr

Lee Towers roept Rotterdammers op te doneren aan SharEaty voor maaltijden tijdens de feestdagen

Algemeen 1.016 keer gelezen

Rotterdam - In aanloop naar de feestdagen roept Lee Towers Rotterdammers op te doneren, zodat stadsgenoten met geldzorgen of mensen die alleen staan een gezellige, feestelijke maaltijd ontvangen. Sociaal distributiecentrum SharEaty, lanceert de donatiecampagne Geef een beetje warmte, omdat een gezellige maaltijd tijdens de feestdagen niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend is.

SharEaty wil met de donaties extra voedsel inkopen voor sociale keukens in wijkcentra, gaarkeukens en de daklozenopvang, zodat zij in de decembermaand voor wat gezelligheid en extra maaltijden kunnen zorgen voor Rotterdammers die het hard nodig hebben.

De extra ingrediënten voor het samenstellen van bijvoorbeeld een feestelijk voedselpakket, het bereiden van een brunch of kerstdiner komen boven op de vaak wekelijkse afgifte van voedsel van het sociale distributiecentrum. Het Wijkpaleis, Thuis in Charlois, De Gaarkeuken, Cross Centered Ministries, Buurtcentrum Zevenkamp en Resto van Harte nemen deel aan de actie. Voor sommige welzijnsorganisaties, zoals Cross Centered Ministries, is de extra levering noodzakelijk om honderd Rotterdamse gezinnen een kerstontbijt te bezorgen.

De donatiecampagne wordt gesteund door Lee Towers. De zanger roept Rotterdammers met een warm hart in een videoboodschap op om te helpen. “Laten we mensen bij elkaar brengen en voor wat gezelligheid zorgen onder Rotterdammers,” aldus Lee Towers.

Elke bijdrage - groot of klein - maakt een verschil. Hoe meer SharEaty ontvangt, hoe meer kwetsbare Rotterdammers, ongeacht hun situatie, een vleugje warmte ontvangen in de decembermaand.

Doneren kan via de website.

Sociale initiatieven die deelnemen:

  • Maandag 18 december, kerstdiner, Resto van Harte Mozaïek
  • Maandag 18 december, kerstdiner en gala, Thuis in Charlois
  • Dinsdag 19 december, kerstdiner, Resto va Harte Oranjehof
  • Donderdag 21 december, kerstdiner, Resto van Harte de Propellor
  • Donderdag 21 december, kerstbrunch, Buurtcentrum Zevenkamp 
  • Woensdag 27 december, kerstdiner, Het Wijkpaleis
  • Cross Centered Ministries - kerstpakketten voor Rotterdamse gezinnen
  • De Gaarkeuken, Sint & kerstdiners verspreid over verschillende data in december
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant