Vandaag is de kogel door de kerk: het Recreatieoord blijft en komt in handen van de bewoners.  Foto: pr
Vandaag is de kogel door de kerk: het Recreatieoord blijft en komt in handen van de bewoners. Foto: pr

Leefbaar Rotterdam is blij dat Recreatieoord Hoek van Holland in beheer van bewoners komt

Algemeen 933 keer gelezen

Rotterdam - Leefbaar Rotterdam is super blij dat het college vandaag, dinsdag 28 november de overdracht heeft ondertekend voor het Recreatieoord Hoek van Holland. Het Recreatieoord zal namelijk in beheer komen van de recreanten. Hierdoor blijft het Recreatieoord van de recreanten, een vurige wens van Leefbaar Rotterdam.

Het is alweer een tijd geleden, maar in november 2020 ontstond een donderwolk boven het Recreatieoord. De recreanten kregen twee dagen nadat het Recreatieoord dichtging een brief op de mat met het nieuws dat de gemeente Rotterdam – de eigenaar van de grond – over wilde gaan tot verkoop aan een commerciële partij.

Leefbaar Rotterdam raadslid Benvenido van Schaik hield destijs een tirade voor een gesloten poort van het Recreatieoord waarin hij zijn ongenoegen uitte: “Dit is niet op z’n Rotterdams. Op z’n Rotterdams praten we met elkaar en gaan we niet in coronatijd achter de rug om van deze bewoners om 1 november het hek dichtdoen (vanwege de wintermaanden) en 3 november een brief in de bus duwen met de boodschap: ‘U wordt bedankt en tot ziens’.”

Lees verder onder foto >

Raadslid Benvenido van Schaik voor Recreatieoord Hoek van Holland. Foto: pr

Inmiddels zijn er drie lange jaren verstreken. In deze jaren zijn in de gemeenteraad en in commissies, met Leefbaar voorop, stevige debatten gevoerd. Langzaamaan verschoof het momentum in de gemeenteraad: van de wens tot verkoop naar de wens voor het behouden van het Recreatieoord. Onder druk van de gemeenteraad en dankzij de inzet van de recreanten heeft het vorige college zelfs haar fout erkend. En vandaag is de kogel door de kerk: het Recreatieoord blijft en komt in handen van de bewoners. De gemeente, onder toeziend oog van Leefbaar-wethouder Robert Simons, heeft hiervoor vandaag een intentieovereenkomst getekend voor de overdracht van Recreatieoord Hoek van Holland. Binnenkort maakt de gemeenteraad de overdracht officieel, gezien de standpunten van alle partijen zal dit een formaliteit zijn. 

Raadslid Benvenido van Schaik is supertrots op alle recreanten die zich ongekend hebben ingezet voor het behoud van hun geliefde plek: “Ik ben super trots en zelfs een beetje emotioneel. Samen met de recreanten zijn we deze strijd vanuit een moeilijke positie begonnen. Het voelde als David tegen Goliath. Dit resultaat is het bewijs dat je alleen door samen te werken kan komen tot de mooiste resultaten. Ik gun onze toekomstige generaties ook zo’n mooi plekje aan ons mooie Hoekse strand. Zodra het Recreatieoord opengaat, komt Leefbaar Rotterdam langs om samen met de recreanten het glas te heffen.”

Vanwege het 100-jarig jubileum en de getekende intentieverklaring, wil Leefbaar Rotterdam graag het oudste recreatiepark van Nederland en de bewoners laten toekomen wat zij verdienen. Daarom dient Leefbaar Rotterdam donderdag 30 november een motie in om een koninklijke beschikking aan te vragen voor Recreatieoord Hoek van Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant