Deze expositie biedt een inkijk in het thema van ouder worden in Rotterdam. Foto: pr
Deze expositie biedt een inkijk in het thema van ouder worden in Rotterdam. Foto: pr

‘Oude Liefde’ kunstexpositie over Rotterdam door de jaren heen bij Humanitas

Algemeen 563 keer gelezen

Rotterdam - Handen van Humanitas, het Grafisch Lyceum Rotterdam en Carnero concept + creatie presenteren met trots de kunstexpositie ‘Oude Liefde’. Een aangrijpende reis die tot stand is gekomen door de creatieve visie van getalenteerde studenten. Deze expositie biedt een intieme inkijk in het thema van ouder worden in Rotterdam en nodigt het publiek uit om na te denken over de betekenis van ‘Oud Rotterdam’ en de mensen die deze stad hebben gevormd.

De verzameling werken dient als een venster naar het verleden, waarbij unieke verbindingen tussen het oude en nieuwe Rotterdam worden onthuld. De kunstwerken tonen op prachtige wijze hoe ervaringen en perspectieven door de tijd heen zijn verweven, en illustreren de schitterende contrasten tussen vervlogen tijden en het moderne heden. 

De ‘Oude Liefde’ expositie is niet alleen een visuele ervaring, maar ook een kans om geïnspireerd te raken door de verhalen van ouderen, die met hun geleefde ervaring de essentie van Rotterdam belichamen. Van intieme portretten tot expressieve architectuur en gedurfde illustraties, de diverse interpretaties van de kunstenaars laten de rijkdom van Rotterdam zien. 

De samenwerking tussen Het Grafisch Lyceum Rotterdam, Handen van Humanitas en Carnero concept + creatie heeft eerder geresulteerd in de veelbesproken expositie ‘Oud Roze. Gewoon liefde voor iedereen’.

‘Oude Liefde’ gaat sinds vorige week rond binnen de locaties van Stichting Humanitas. De expositie startte haar toer op het Grafisch Lyceum Rotterdam, waar ze van 1 tot 7 november al te bezoeken was. De expositie wordt in carrousel-vorm tentoongesteld op de volgende locaties: Humanitas Akropolis Humanitas De leeuwenhoek Humanitas Hoek van Holland Humanitas Hannie Dekhuijzen Humanitas De Steenplaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant