Foto: Powerhouse Company
Foto: Powerhouse Company

De bouw van de BaanTower is begonnen, hij wordt maar liefst 159 meter hoog

Algemeen 1.645 keer gelezen

Rotterdam - De bouw van de BaanTower is begonnen. De toren in het Baankwartier wordt maar liefst 159 meter hoog.

De komende jaren verrijst in het Baankwartier een 159 meter hoge woontoren met 427 huurwoningen. Maandag 27 november startte de bouw van de BaanTower (Baantoren). Als de toren in 2026 klaar is, zijn alleen de Maastoren en de Zalmhaventoren hoger.

Lees verder onder de foto


Foto: Powerhouse Company

Maandag verrichtte wethouder Chantal Zeegers de starthandeling van de bouw, samen met Niels Jansen (RED Company), Herman Jan Faber (Redevco) en Nanne de Ru (Powerhouse Company). Dat doen ze door samen klei op te scheppen waar de Rotterdamse kunstenaar Iris Veentjer een beeldje van zal maken in de vorm van het gebouw.

Lees verder onder de foto.


Foto: Powerhouse Company

Er komen 427 woningen in het gevaarte, waarvan 30 procent in wat de gemeente als het betaalbare segment omschrijft. Naast enkele studio’s hebben de woningen een oppervlakte van 50 tot ruim 106 vierkante meter. In de top van de toren zijn er drie lagen van steeds vier penthouses. Beneden in het gebouw komt onder meer horeca en een grote fietsenstalling.

De toren wordt gebouwd op de hoek van de Baan, Hoornbrekersstraat en Blekersstraat. Het ontwerp is van architect The Powerhouse Company in opdracht van ontwikkelaar Red Company en UVastgoed. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant