De beslissing om FC Kip tijdelijk te sluiten is het gevolg van de enorme toestroom van mensen die de afgelopen dagen in de rij hebben gestaan om met name een kipburger te bestellen.
De beslissing om FC Kip tijdelijk te sluiten is het gevolg van de enorme toestroom van mensen die de afgelopen dagen in de rij hebben gestaan om met name een kipburger te bestellen.

FC Kip van Jandino Asporaat is dicht voor verbouwing, maar gaat donderdag weer open!

Algemeen 3.328 keer gelezen

Rotterdam - Het fastfoodrestaurant FC Kip van Jandino Asporaat gaat vanaf vandaag drie dagen dicht voor een verbouwing. Dit vanwege de enorme drukte bij de gloednieuwe zaak in het centrum van Rotterdam. Er zijn zoveel belangstellenden voor onder andere de kipburgers van FC Kip dat aanpassingen noodzakelijk zijn. Komende donderdag gaat FC Kip weer open.

Lange rijen met wachtende liefhebbers en fans tekenden zich de afgelopen dagen af, na de opening van FC Kip op woensdag 22 november, dat gelijk al een ongekend succes was. Er moest de dagen daarna zelfs een deurbeleid worden ingesteld waarbij steeds enkele mensen per keer werden binnengelaten.

FC Kip gold al tien jaar als een van de bekendste maar niet bestaande fastfoodrestaurants van Nederland. Het is verzonnen door Asporaat, die als Judeska onlosmakelijk verbonden is met de FC Kip in de Dino Show en in de populaire bioscoopfilm-serie Bon Bini Holland.

De beslissing om FC Kip tijdelijk te sluiten is dus het gevolg van de enorme toestroom van mensen die de afgelopen dagen in de rij hebben gestaan om met name een kipburger (of iets anders lekkers) te bestellen. Jandino deelde vandaag op Instagram mee dat er vanwege de overweldigende drukte bij zijn zaak in Rotterdam aanpassingen gedaan moeten worden.

Gekkenhuis

Op Instagram schrijft hij: ‘Dit succes is ongekend. De zaak is duizend vierkante meter, met 271 zitplaatsen en daarbij een enorme keuken. Dus ja wij hadden veel mensen verwacht, maar niet deze aantallen. Wij waren overrompeld door het mega succes van de eerste dag en dachten dat het op dag 2 gewoon weer normaal zou zijn, maar niets is minder waar. Uit alle hoeken van Nederland en België komen mensen massaal naar Rotterdam om FC Kip te zien en proberen. De vraag is zo groot, de rijen zo lang, dat wij pas een week open zijn en nu alweer moeten gaan verbouwen. Dit is gekkenhuis! De keuken moet groter. Meer ovens!! Meer grillplaten!! Meer frituurpannen!! Meer personeel!! Alles om jullie nog beter te kunnen bedienen. Hierdoor gaan wij dus 3 dagen dicht!’

Maar gelukkig staat vanaf donderdag 11.00 uur het team van FC Kip weer klaar om de klanten te bedienen. “Mocht het dan alsnog te druk blijven, dan gaan we heel misschien stiekem dromen over het openen van een 2de locatie”, aldus Jandino.

Nog voordat FC Kip zijn deuren had geopend, meldden zich al mensen aan die wel franchisenemer wilden worden, zo liet Asporaat al eerder aan het AD weten. ‘Uit Suriname, Curaçao, Aruba, België en uit verschillende steden in Nederland komen aanvragen binnen. Terwijl nog niemand iets heeft geproefd of gezien. Ik sluit niet uit dat we FC Kip gaan uitrollen.’

Dag van de opening van FC Kip, woensdag 22 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant